Keittokomerossa ei ole tehty lähiaikoina blogattavaa ruokaa, koska perjantaina juhlimme synttäreitäni illallistamalla ravintolassa ja lauantaina meillä oli kemut kavereiden kera. Bilepöytään valmistin mm. pastasalaatin, hedelmälautasen, keväisen boolin ja minipizzoja Jamien parhaalla pizzapohjalla. Oli oikein onnistuneet juhlat ja mukava tunnelma. Harmitta, kun en ehtinyt ottaa kuvia illan tarjoiluista.

Eilen pääsin taas vauhtiin keittokomerossa ja muokkailin meille Pastanjauhajien sei-ohjeesta maistuvan aterian. Ohje löytyy kiinalaisen kalapaistoksen nimellä, mutta meillä se lähenteli enemmän italiaa. Sei pääsee taas aivan uusiin ulottuvuuksiin tämän ohjeen myötä.

491706.jpg

Mausteinen sei vuohenjuustolla

  • 400g pakasteseitä (neljään kuutioon leikattuna)
  • Muutama rouhaisu valkopippurimyllystä per kalapala
  • 1tl paprikaa
  • ½ tl currya
  • 1tl yrttisekoitusta
  • 1 iso punasipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 2dl ruokakermaa
  • suolaa maun mukaan
  • ½ pötkö vuohenjuustoa

Laita kalapalat voideltuihin annosvuokiin, 2 per vuoka. Mausta pippurilla, suolalla, paprikalla ja currylla. Viipaloi valkosipulit ja asettele siivut kalojen päälle. Silppua sipuli ja jaa silppu kalapaloille. Asettele tomaattisiivut tasaisesti kalojen päälle ja ripottele tomaattien päälle yrttisekoitusta. Kaada lopuksi ruokakerma vuokiin. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Lisää 25 minuutin paistoajan jälkeen vuohenjuusto siivuina kalojen päälle. Vuohenjuuston voi korvata tavallisella juustoraastella. Tarjoile riisin kera.