Pitkään on ollut suunnitteilla pastan vääntäminen kotikutoisesti, mutta kuivapasta on aina viime hetkellä vienyt voiton. Silmiini osui kuitenkin Jamien kirjasta teksti, jonka mukaan tuorepastan teko on nopeampaa kuin kuivapastan ostaminen kaupasta. Jos kerta asia on näin, miksi en kokeilisi tuorepastaa? Pastataikinan vääntäminen ja kaulitseminen käsin oli kyllä yllättävän hikistä puuhaa... Eipä taida Jamie arvata miten lähellä meidän kauppa on! Eipä silti käy syyttäminen Jamieta, koska kyllähän tuorepasta hakkaa kuivapastan mennen tullen. Pitäisi löytää vielä sopuhintainen pastakone, niin homma kävisi kätsymmin.

Eilen tein Farfallea eli perhospastaa, mutta nyt jo kutkuttaa ajatus ravioleista ja tortellineista! Miksi odottelin näin kauan kotitekoista pastaa, miksi? Alla muutamia kuvia pastan tekovaiheista ja jonkin sorttimentin ohjeita. Kastikkeeksi tein simppelin tomaattisoosin ja lisukkeeksi mitäpä muutakaan kuin Jamien parasta valkosipulileipää.

Nopeatekoinen pasta 2annosta

  • n. 4dl durumvehnäjauhoja
  • 3 tuoretta munaa

Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle jauhokasaa pieni kuoppa. Riko kuoppaan munat. Vaivaa taikina käsin silkin pehmeäksi. Kannattaa vaivata ensin kulhossa ja taikinan ollessa kiinteää siirtyä pöydälle. Koko homma kestää noin kymmenisen minuuttia, riippuen vaivaajan voimista... Myönnetään, että kutsuin Juhon apuun, koska olen niin avuton riukuranne :) Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä taikinasta ohut levy. Tavallisella kaulimella tuskin saat liian ohutta levyä. Suosittelen vähän jämerämpää kaulinta, koska ainakin meidän IKEAn kaulin huusi armoa tässä vaiheessa. Yritä saada mahdollisimman neliö levy. Leikkaa levy pieniksi suorakaiteiksi, joista voit rypistellä pieniä perhosia. Kannattaa tehdä aika pieniä suorakaiteita, jotta saa nätimmän tuloksen. Katso kuva alla.

495318.jpg

Kokoa perhoset lautaselle ja anna niiden kuivua hetki. Lämmitä pastavesi kiehuvaksi ja kypsennä perhoset al denteksi.

495336.jpg

Tomaattikastike

  • 2tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tuore punainen chili tai 1 kuivattu
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • kuivattua oreganoa
  • 2rkl punaviinietikkaa
  • loraus hunajaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanilastuja

Leikkaa valkosipulinkynnet siivuiksi ja kuullota niitä runsaassa oliiviöljyssä hetki. lisää silputtu chili ja kuivattu oregano. Pyörittele mausteita hetki pannulla. Lisää sitten tomaatit ja anna hautua tunnin verran. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja viinietikalla. Tarkista maku. Annostele kastike pastan päälle ja ripottele päälle silputtua basilikaa ja parmesaanilastuja.

495350.jpg