Maanantaina kokkailin meille vähän tuhdimpaa illallista, eli nürnbergin bratwursteja keitetyn hapankaalin ja perunamuusin kera. Näin näitä pieniä wursteja perjantaina kaupassa ja iski hirveä himo saada hapankaalia ja kunnon bratwurstia. Juho tilasi Kölnissä sellaisessa hämyisässä oluttuvassa tämän tapaisen annoksen ja muistelin sen olevan superhyvettä. En kyllä muistanut yhtään väärin! Harvinaisen simppelit maut ja maskuliininen annos, jota täytyi vähän lehtipersiljalla keventää ;)

1574498.jpg

Keitetty hapankaali neljälle

  • rasia hapankaalia (400g)
  • 6kpl katajanmarjoja
  • 1 laakerinlehti
  • 1l vettä
  • suolaa
  • 2 tl sokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita mausteet veden sekaan ja lisää lopuksi kaali. Suolaa ei mielestäni tarvitse olla yhtä teelusikallista enempää, koska makkarat ovat melko suolaisia. Keitä hapankaalia kunnes se pehmenee (n.15min). Valuta siivilässä ja lisää lopuksi omenamehua, jos kaali tuntuu kovin kuivalta.  Tarjoile kuuman perunamuusin ja paistetun tai grillatun bratwurstin rinnalla.

1574446.jpg