Eli metsästäjän kanaa suoraan joululahjaksi saadusta keittokirjasta Maailman ruokia Italia. Huippu maukasta, helppoa ja aikaslailla kevyttä näin joulun jälkeen. Ajattelin, että lisukkeeksi voisi kerrankin tehdä jotain maukkaampaa kuin pelkkä riisi tai pasta. Hetken "arkistojani" selattua löysin sahramiriisin ohjeen. Se oli tarkoitettu marinoiduille katkaravuille, mutta toimi loistavasti kanankin kanssa. Vaihdoin vain kalaliemen kanaliemeen ja riisinä käytin basmatia, koska muuta ei sattunut olemaan. Onnistui hyvin basmatistakin, vaikka ohje oli risotto tyylinen(joku italialainen varmasti halveksuisi tällaista ratkaisua). Täytyy tässä joku ilta testata noita marinoituja katkojakin, ohje vaikutti niin toimivalta *Nam!*. Olen vähän soveltanut ohjetta(Lue: Lisännyt valkosipulia ja basilikaa).

Metsästäjän kana neljälle tai kolmelle nälkäiselle

  • 2rkl voita (voi jättää pois jos ajatellaan kevyttä!)
  • 2rkl öljyä
  • n. 500g nahatonta kanaa (käytin Atria 450g Naturell Broilerin Ohut Leike Filettä)
  • 2 isoa punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1tlk säilöttyjä tomaatteja
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2-3rkl punaista pestoa
  • 1 ½dl punaviiniä
  • suolaa ja pippuria
  • n. puolikas rasia tuoreita herkkusieniä
  • loraus juoksevaa hunajaa
  • (sileälehtistä persiljaa)

Pilko kanat sopiviksi paloiksi(mikä on sopiva, päättäköön jokainen itse). Viipaloi sipuli ja valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Silppua basilika. Sulata voi ja oliiviöljy paistipannulla. Lisää huoneenlämpöiset kanapalat ja ruskista ne kauniin ruskeaksi, ei kypsäksi välttämättä. Nosta palat uuninkestävään vuokaan. Lisää pannulle punasipulit ja valkosipulit, kuullota niitä hetken aikaa. Lisää tomaatit mehuineen, basilikanlehdet, (persilja), pesto ja viini. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan, kaada yksi loraus hunajaa(ei se taida edes lorista). Riisi on sen verran suolaista ettei haitannut, että kana oli vähän vähempi suolaista. Kiehauta kastike.

Kaada kastike kanapalojen päälle vuokaan ja laita uuniin 160 asteeseen. Anna padan hautua n.50 minuuttia. Pese ja viipaloi sienet lisää ne hautuneeseen pataan ja anna padan olla uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoile kuumana riisin kera.

Sahramiriisi 4hengelle

  • 0,5dl rypsiöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1pss sahramia(n. 0,5g)
  • 3dl riisiä
  • 6dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja sahrami. Kuullota hetken aikaa. Lisää riisi ja kuullota taas. Kaada joukkoon kuuma vesi, johon on liuotettu kanaliemikuutio. Hauduta n. 20minuuttia.

318288.jpg

Ostin viime kesänä aivan törkeän halpaa sahramia Kreetalta. Harmi, että se alkaa olla jo lopussa. Ah sitä kauppahallin tuoksua ja niitä mausteita... Paratiisi!