Jes, tänään ostimme uuden kameran. Minä vähän kiirehdin asiaa sattuneista syistä. Juho teki taustatutkimusta ja päätyi Canon Digital Ixus 60:een. Alkuunsa tunnustaisi tosi hyvältä valinnalta. Järkkäri olisi varmasti paras näihin ruokakuviin, mutta kyllä nuo onnistuu ihan hyvin tavan digilläkin. Kuvailemme muutenkin niin paljon, että kameran täytyy olla käsilaukkuun sujahtavainen.

Tein eilen vihanneskeittoa italialaiseen tapaan(Ruoka Pirkka, 26.1.2007), mutta siitä ei ole kuvia. Näpsin kuitenkin testikuvia eilen saamistani mausteista, joita Juhon vanhemmat toivat ulkomailta. Kiitos vielä tuliaisista! :) Sen verran keitosta, että sitä ei kannata tehdä kovin paljoa etukäteen, koska kasvikset kärsivät "lötristymisen".

380635.jpg

Vihanneskeitto italialaiseen tapaan 4annosta

  • 3 valkosipulinkynttä(kuorittuna ja viipaleina)
  • 100g purjoa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • n. 1,2l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 paprika
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2-3dl pastaa(esim. farfalle)
  • 3rkl pestoa

Suikaloi purjo, porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipulit. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kattilaan 2rkl. Kuumenna öljy ja freesaa siinä viipaloituja vihanneksia. Lisää joukkoon vesi, laakerinlehdet ja kasviliemikuutio. Kuumenna ja keitä n. 10minuuttia. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja suikaloi paprika. Silppua aurinkokuivatut tomskut pieneksi. Lisää loput kasvikset ja pasta keittoon. Lisää tarvittaessa myös vettä. Keitä n. 12 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää pesto keittämisen lopussa. Minusta keitto oli näin aika suolatonta, joten suolaa voi lisätä maun mukaan.