Tein ensimmäisen kerran tulista hernekeittoa yksin, siitä tuli niin maukasta, ettei sitä enää hernekeitoksi tunnistanut. Pidän kyllä ihan tavallisestakin hernekeitosta, mutta tämä lähentelee jo kansainvälistä luokkaa(totesi Juho eilen)! Varmasti moni epäuskoinen hernekeitonvihaaja on jo sulkenut sivut, mutta ennakkoluulottomia suosittelen kokeilemaan. Tehdessäni ensimmäisen kerran keittoa vanhemmilleni äitini ei suostunut ottamaan kuin yhden kauhallisen sitä. Minä vain naureskelin, että hyvä on ja enempää et sitten saa. Nolona hän joutui pyytämään lisää :) Ettei juttu lähtisi taas rönsyilemään, tässä ohje Maku lehdestä 7/06 minun muokkaamana:

Tulinen hernekeitto 2annosta

  • 1sipuli
  • 1rkl öljyä
  • 1tlk hernekeittoa
  • 1 ½dl vettä
  • 1dl kevyt ruokakermaa
  • 2rkl ketjap manis soijakastiketta
  • 2tl sokeria
  • 1tl sambal oelek-chilitahnaa(maun mukaan tulisuutta, kannattaa maistaa!)
  • 1/4tl mustapippuria
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 2rkl sitruunanmehua

Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä sipulisilppu. Lisää hernekeitto, vesi, kerma, soijakastike, sokeri, sambal oelek ja pippuri. Sekoita keitto tasaiseksi ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu tomaatti, valkosipuli ja sitruunamehu. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Tarjoile tuoreen leivän kanssa kylmänä talvipäivänä. Ei tätä keittoa turhaan kehuttu vuoden parhaaksi oikopolkukeitoksi!

341681.jpg