Tiedättehän sen kuuluisan ruokafiaskon? Sellainen sattui minulle torstaina, kun yritin tehdä pehmeää hedelmähyytelöä... Ensinnäkin lämmitin mikrossa, pienessä lasikulhossa sitruunamehua liivatetta varten. Poks vain ja kulho räjähti mikroon! Nooh, ei muuta kuin uutta satsia perään ja sain liivatteet sulamaan kunnialla, kunnes ajattelemattomuuttani lisäsin ne jääkylmään hedelmäseokseen. Liivate tömähti ennen kuin ehdin kauhalla seosta koskea! Hyytelö sinänsä oli kyllä ihan hyvän makuista, mutta ne liivateklöntit pilasivat kaiken. Onneksi edes pääruoka ja sämpylät onnistuivat!

Perunasalaattia kreikkalaisittain 2-3hengelle

  • 1rasia marinoituja fetakuutioita
  • 2 perunaa per ruokailija
  • Santa Marian Chili Explosionia
  • suolaa+ mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • fetajuuston marinadiöljy
  • oreganoa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 tomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 ruukku salaattia
  • oliiveja
  • punaviinietikkaa

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Laita perunat kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, chili explosionilla, paprikajauheella ja oreganolla. Lisää lopuksi puolet fetapalojen öljystä. Sekoita ja levitä uunipellille. Paista 225 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Tee jokaiselle ruokailijalle oma lautanen. Revi lautasen keskelle salaattikeko. Silppua paprika, kurkku, tomaatti ja sipuli. Jaa vihannekset tasaisesti jokaiselle lautaselle. Kaada loppu fetojen öljy salaatin päälle ja pirskottele viinietikkaa varovasti. Rouhi suolaa ja pippuria annosten päälle. Ripottele fetat ja oliivit lopuksi. Asettele kuumat perunat lautasen reunoille. Tarjoile tuoreiden sämpylöiden kera.

352090.jpg