Mukavaa pääsiäisenaikaa kaikille lukijoille!

497599.jpg

Kirjoittelen eilen tekemäni tosi maistuvan arkiruuan ohjeen. Huomenna ja ylihuomenna sitten juhlavampaa ruokaa ja tänään avataan grillikausi Juhon vanhempien mökillä. Broileripihvien ja kastikkeen ohje on HS:n Ruokatorstai-kirjasta ja muusin ohje on muunneltu Jamien Oliverin Alaston kokki-kirjasta. Juhollakin palasi ruokahalu sairastelun jälkeen tämän ruuan myötä :)

Broilerimurekepihvit

  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 1dl ruokakermaa
  • ½dl korppujauhoja
  • 1 muna
  • ½tl suolaa tai maun mukaan
  • 1/4tl mustapippuria myllystä
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tl rakuunaa
  • 1/4tl Tandori Masala-mausteseosta (tämä oli oma lisäys)

kastike:

  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4rkl valmista salsaa

Sekoita kerma ja korppujauhot. Annan vetäytyä kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon sitten muut taikinan ainekset. Paistoin pihvit teflon-pannulla, joten en käyttänyt paistamiseen ollenkaan rasvaa. Jos käytät muuta pannua, lorauta tilkka öljyä pannulle ennen paistamista. Nosta vedellä kostutetuin käsin pallo taikinaa pannulle ja tasoittele se pannulla pihviksi. Itse tasoittelen aina sormin, mutta suosittelen varomaan kuumaa öljyä ja pannua. Kypsennä noin 4 minuuttia puoleltaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Piparjuurella maustettu perunamuusi

  • 4 isoa rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa
  • suolaa keitinveteen
  • 1-2 rkl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl voita
  • tilkka keitinvettä ja tilkka maitoa notkistamaan muusin

Pese ja kuori perunat. Leikkaa isot rosamundat pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti. Peitä perunat juuri ja juuri veteen ja kypsennä ne aivan pehmeiksi. Nosta perunat kulhoon ja säästä keitinvettä. Survo perunat survimella ja lisää joukkoon vähitellen keitinvettä ja maitoa, jotta saat halutun paksuista muusia. Lisää lopuksi piparjuuritahnaa ja reilu nokare voita. Sekoita hyvin. Piparjuuren on tarkoitus maistua vienosti, ei peittää perunan makua. Eli maista sopiva vahvuus. Perunamuusikeon voi koristella Tandori masala-mausteraidalla.

En saanut annoksesta oikein hyviä kuvia, koska oli niin nälkä. Eikä kaikista ruuista aina edustavia kuvia saakaan...