Juhannus meni mukavasti töitä porskuttaessa. Kävin kuitenkin töissä mökiltä käsin, joten pääsin onneksi maistamaan juhannushumua. Talviturkki tuli heitettyä ja saunottua kunnon koivuvihtojen kera. Juhannuksen kohokohdaksi mainittakoon leivinuunin lempeässä lämmössä ja grillin kuumuudessa valmistuneet Ribsit, joiden ohjeistus löytyi Pastanjauhajilta. Tuolla ohjeella päästiin heti nappisuoritukseen, näistä ribseistä tulee kuulema Lamperilan mökin vetonaula :D Kaikki kunnia kokkaamisesta menee isälle, meikäläinen veteli kokkailun aikana päiväunia aitassa. Äiti hoiteli salaattisektorin, jolta löytyi mm. sitruunajättikatkaravuin höystetty salaatti ja texmex henkinen papu-fetasalaatti. Oli kieltämättä herkulliset ruuat!

Täytyy vielä kertoa mitä muuta olemme puuhailleet sen kustannuksella, että blogini on jäänyt vähän retuperälle. Yksiöömme verraten iso parveke on odottanut sisustusta jo muutaman vuoden. Vihdoin ja viimein oli aikaa paneutua etsimään uusia kalusteita ja muita höysteitä parvekkeelle. Istutin parvekepalstalleni vielä muutamia yrttejä, joita löysin torilta. Pataan pääsyä odottaa mm. kreikkalainen basilika, thaibasilika, punabasilika, oregano ja lehtipersilja. Sisustamisen lisäksi olen onnistunut jäämään koukkuun Ifolorin kuvapalveluun, jossa voi tehdä digikuvistaan valokuvakirjoja. Nyt odottelen ensimmäistä kirjaa, saa nähdä onko se vaivansa väärti. Yllättävän hauskaa puuhaa tuo oman valokuvakirjan kokoaminen. Ennen askartelin innolla samanlaisia kansioita paperikuvista, mutta digikuvia tulee harvemmin teetettyä paperikuviksi.

Ja sitten itse asiaan eli päivän reseptiin, joka on odottanut postaustaan jo aika tovin. Sain synttärilahjaksi maaliskuussa Saku Tuomisen keittokirjan Aglio & Olio, yksinkertaisen pastan a&o. On muuten pikkasen hyvä pastakirja! Olen kokannut kyseisestä kirjasta jo useita pastoja ja kaikki ovat onnistuneet mainiosti. Kirja vaati kokkaajaltaan hyvän näppituntuman keittiöpuuhiin, muuten ohjeet ovat melko yksinkertaisia toteuttaa. Tämä spaghetti toimii vain näin kesällä, koska se vaatii uudensadon kasviksia. Itse tein tätä noin kuukausi sitten ja jouduin käyttämään tuoreiden herneiden tilalla sokeriherneen palkoja (ei huonoja nekään).

1669371.jpg

Spaghetti Primavera kahdelle

  • n. 4 uutta perunaa riippuen koosta
  • 1 tosi pieni kukkakaali leikattuna pieniksi kukinnoiksi
  • 4 valkosipulinkynttä siivuina
  • 2 kevätporkkanaa
  • 2 uuden sadon sipulia
  • kourallinen tuoreita herneitä tai viistosti puolitettuja sokeriherneen palkoja
  • basilikaa
  • n. 1dl kermaa (en suosittele käyttämään kevyitä vaihtoehtoja)
  • mustapippuria ja sormisuolaa
  • hyvälaatuista spaghettia

Keitä perunat kypsäksi. Keitä kukkakaalin kukinnot kypsäksi, mutta jätä ne sopivan napakoiksi. Valuta kasvikset hyvin. Keitä spaghetti al denteksi ja valmista sillä aikaa kasvikset. Freesaa pannulla oliiviöljyssä valkosipulisiivut. Lisää pannulle pilkottu porkkana ja sipuli, jatka freesaamista. Heitä sitten pannulle herneet ja pilkotut perunat sekä kukkakaali. Kääntele kasviksia varovasti pannulla, niiden on tarkoitus jäädä reilun napakoiksi. Varo kypsentämästä liikaa! Lisää lopuksi pannulle basilika ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile spaghetin kera ja koristele annokset silputulla sipulin varrella. Olen huomannut, että kyseisen kirjan pastat ovat parhaimmillaan heti tarjottuina ja sormisuolalla viimeisteltynä, eikä mustapippurimyllyn rouhaisukaan tee pahaa.