Kaivelin kuva-arkistojani ja sieltä löytyi paljon ruokia, joita en ole ehtinyt postata. Täytyy vähän purkaa arkistoja ja postata vanhoja reseptejä.

Mainio mausteseos broilerille löytyi kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia, josta olen paasannut yhden jos toisenkin kerran. Kannattaa lainata opus vaikka kirjastosta, jos sitä ei löydy vielä kirjahyllystä. Olen pöl... siis lainannut kirjan vanhempieni keittokirjakokoelmista, joka on varsin kattava (lähes 300 kirjaa!). Tein tätä broiskua pääruuaksi nuudelisalaatille. Lisäkkeenä oli limellä maustettua riisiä ja Sukulan Jyrkin inkiväärikastike. Kastikkeesta sen verran, että tein sitä jo toistamiseen, koska se on HUIPPUA! Tosi helppo tehdä ja maku on kansainvälinen. Tarjoilin kastikkeen pienistä annoskulhoista, jotka lämmitin uunissa. Näin kastike pysyy lämpimänä pitkään ja siihen on kiva kastaa kanapaloja ja riisiä. Yksinkertainen, mutta kevyt ja maukas annos.

478777.jpg

Hunajalla ja chilillä maustettua broileria

  • 4 broilerin fileetä
  • karkeaa suolaa maun mukaan
  • 1 murennettu kuivattu chili (tai enemmän jos pokka kestää)
  • mustapippuria myllystä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 3rkl juoksevaa hunajaa
  • 3cm tuoretta inkivääriä silputtuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa mausteseoksen aineet ja hiero teelusikalla fileiden pintaan. Ruskista maustetut fileet ruokalusikallisessa oliiviöljyä, melko kuumalla pannulla. Paista fileitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta ne uunivuokaan ja jatka kypsentämistä uunissa n. 13 minuutin ajan. Tarjoile heti riisin ja kastikkeen kera.