Keittokomero ei ole vielä päässyt kohtaamaan vanhaa kunnon wieninleikettä, joten oli aika pistää leikkeet tulille(Ellei sitten edellinen asukki ole moisia valmistanut ja keittiön kunnosta päätellen ei ollut. Onneksi tehtiin keittiöremppa!). En kuitenkaan halunnut tehdä piffejä vasikasta, vaan kaikkien wieninleikkeen ystävien kauhuksi broilerista. Oikein maukkaita tuli näistäkin leikkeistä(ainakin jos vertaa Amican ravintolan lötkylä-leikkeisiin, joita olen koulussa joskus maistanut...). Keittokomero oli oikein otettu, että sai tutustua tähän klassikko ruokaan, vaikkakin vähän uudistetussa muodossa. Ehkä näitä tehdään joskus uudestaan! Ohje löytyy Pirkan sivuilta.

Broilerinleikkeet wieniläiseen tapaan

  • 1pkt broilerin fileepihvejä
  • 1dl korppujauhoja
  • 2tl broilerimaustetta
  • voita

koristeeksi:

  • anjovisfileitä
  • sitruunaviipaleita
  • pieniä kapriksen nuppuja
  • persiljaa

Leikkaa fileet paksuimmasta kohdasta auki, jätä saumakohta leikkaamatta. Levitä filee ikään kuin pihviksi ja nuiji ohueksi. Kaada korppujauhot lautaselle ja sekoita joukkoon broilerimauste. Pyörittele fileet korppujauhoissa. Sulata nokare voita pannulla ja paista yksi pihvi kerrallaan. Pyyhi pannu puhtaaksi jokaisen pihvin välillä ja laita uusi voinokare. Laita uuninkestäväastia uuniin ja 100astetta lasiin. Nosta aina valmis leike uuniin, jotta voitte nauttia kuumia leikkeitä. Tee koristeet sitruunaviipaleista, anjoviksista ja kapriksista. Laita sitruuna-hökötykset wieninleikkeiden päälle ennen tarjoilua. Meidän annoksista anjovikset puuttuvat, koska ne olivat piiloutuneet harvinaisen hyvin Prismassa.

396330.jpg