...jos nyt saan vähän itseäni kehua Silmänisku Ihan sattumalta sain täytetyt paprikat kerrankin maistumaan joltakin, yleensä niistä puuttuu se jokin (eli maku). Lisäksi lihan kanssa ei törsätty ja täyte valmistui pitkälti kaappien jäämistöstä. Kerralla voi tehdä isommankin satsin, sillä paprikat kestävät seuraavan päivän lämmityksen mainiosti. Seuraksi kannattaa vääntää esim. tsatsikia (sekoitetaan kurkkuraastetta, turkkilaista jogurttia, suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja valkosipulia sopivissa määrin keskenään) ja tuoretta leipää. Meinasin osallistua tällä reseptillä tammikuun ruokahaasteeseen, koska pääraaka-aineena on puuroriisi, mutta en tiedä olisiko tätä ihan haastepostaukseksi hyväksytty...

Täytetyt paprikat Sohvin tapaan 2 nälkäiselle

  • 2-3 eri värisiä paprikoita
  • 2dl puuroriisiä
  • 4dl vettä
  • ½ lihaliemi- tai kasvisliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hyppysellinen chililastuja
  • 1/4rkl kuivattua minttua, basilikaa, oreganoa ja timjamia
  • 2rkl pinjansiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • n. ½ rasia Arla Apetina Snack, aurinkokuivatut tomaatit (ei öljyä)
  • emmental-juustoraastetta
  • oliiviöljyä
  • karkeaa merisuolaa

Laita vesi kiehumaan, lisää poreilevaan veteen liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi. Puolita paprikat ja leikkaa siemenet pois. Öljyä vuoka ja ripottele vuoan pohjalle merisuolaa. Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipuli, valkosipuli ja chililastut tulisen makeaksi seokseksi (älä ruskista). Lisää pannulle yrtit ja sekoittele. Laita liesi nollalle ja sekoita pannulla sipuliseos, riisi, pinjansiemenet ja feta. Mausta suolalla ja pippurilla (huomioi, että fetasta tulee suolaa). Lapa paprikat täyteen riisiä ja painele täyte tiiviiksi. Nostele paprikat uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla (lopuksi voit ottaa väriä pintaan ylätasolla).