Terveisiä Saksasta!

Viime viikko kului niin nopsaan matkaa suunnitellessa, että blogin kirjoittaminen jäi kokonaan. Nyt asia korjataan ja tekstiä on luvassa runsain mitoin kuvien kera! :) Tämän viikon tarinat ovat suoraan Saksasta, Paderbornista. Juho tuli tänne jo 11.9 kolmen kuukauden vaihtoon, minä saavuin vierailulle sunnuntaina 22.10. Täällä Paderbornissa olemme viikon ajan, viikonlopuksi menemme Kölniin katsastamaan mm. Kölnin hienon tuomiokirkon. 

Juho on elänyt täällä Paderissa lähinnä pakastepizzojen voimin, joten eilen suunnistimme paikalliseen jättimarkettiin. Vaatekauppojen ja elektroniikkaliikkeen jälkeen pääsimme vihdoin asiaan, eli RUOKAAN! Tarkoituksemme oli tehdä broileripastaa ja tomaattibruschettaa. Kaupassa asioimista hidasti saksankieli ja minun uteliaisuus kaikkia ruokatarvikkeita kohtaan :) Reissu kestikin reilusti yli kaksi tuntia, mutta oli sen arvoinen. Vihdoin kaikkien mutkien jälkeen olimme takaisin Kampissa ja neljännen kerroksen solussa. Juholla on tällä viikolla siivousvuoro keittiössä, joten aloitimme ruuanlaiton siivoamalla keittiön. Lämmintä vettä keittiöön saa vain boilerilla, johon laitoimme veden lämpiämään... Harmi vain, että unohdimme koko boilerin ja noin tunnin kuluttua keittiö muistutti hämmästyttävästi Lamperilan rantasaunaamme! Nooh, onneksi Juhon kämppis Torsten oli nohevana poikana laittanut boilerin kiinni.

Seuraava huolenaiheeni oli kaasuhella! Olen vain kerran elämässäni laittanut ruokaa kaasuhellalla, joten kokemus oli jännittävä. Suureksi huojennukseksi huomasin, että kaasuhellalla kokkaaminen oli helpompaa kuin tavallisella hellalla! Tämän päivän ohje on siis broileripasta, jonka olen muistaakseni joskus nähnyt Ruokala-ohjelmassa. 

Broileripasta, 2 hengelle

  • 400g marinoituja broilerinfileesuikaleita
  • 2-3dl ranskankermaa
  • n.0,5dl sweetchili kastiketta (maun mukaan!)
  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 nippua basilikaa
  • suolaa
  • pastaa

Laita broileri marinoitumaan chili-kastikeen ja pieneksi hakatun valkosipulin kanssa n. tunniksi. Jos aika on kortilla ei marinointiajan tarvitse olla tuntia. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta. Kuutioi punasipuli ja kuullota se tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle broilerit ja ruskista ne. Ota paistinpannu liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Lisää joukkoon ranskankerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Silppua basilikat ja lisää pannulle. Mausta suolalla oman maun mukaan. Jos kaipaa lisää " potkua " ruokaan, kannattaa lisätä vielä chili-kastiketta. Tarjoile pastan kanssa ja koristele basilikalla.