Jaan kanssanne yhden todella simppelin ja hurjan hyvän reseptin näin ennen joulua. Välipäivinä, kun napa ruskaa kinkkua ja raskaita laatikoita, on aika vääntää jotain kevyttä. Pistäkäähän tämän purilaisen ohje korvan taakse, sillä toteutus on helppo ja nopea, eikä rasvallakaan ole mässätty. Ohje on kokolailla omasta päästä, tomaattikastikkeeseen taisin jotain vinkkiä katsella. Tomaattikastikkeeseen tulevan kanelin vuoksi ohje sopii myös hyvin jouluun. Noheva kokki tekee tsatsikin itse, mutta kaupan tsatsiki ajaa ihan hyvin asiansa.

Rauhallisia joulun alus päiviä kaikille! :)

Sohvin parempi purilainen

  • Bucco-leipää (tai muuta vaaleaa tuoretta leipää)
  • ohuita kanafileitä (marinadi vapaa)
  • tomaattia
  • jääsalaattia
  • halloumia
  • tsatsikia
  • (punasipulirenkaita)
  • tomaattikastiketta

tomaattikastike:

  • tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa
  • 2rkl tummaa balsamicoa
  • ripaus kanelia
  • suolaa

Tee tomaattikastike. Mittaa ainekset kattilaan, hauduta miedolla lämmöllä n. ½tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Voi tarjota kuumana tai kylmänä.

Viipaloi leipä ja grillaa siivuja tovi uunissa. Hiero halutessasi leivän pintaan valkosipulia yhden valkosipulikynnen avulla. Paista kanafileet (parilla)pannulla. Paista myös halloumjuustosiivut pannulla kauniin ruskeaksi. Asettele leivät, tomaattisiivut, kanat, halloumi ja salaatti purkeriksi. Mausta tsatsikilla ja tomaattikastikkeella. Rouhi päälle mustapippuria.