Eilen oli salaattipäivä ja aivan kuin vahingossa syntyi tämä maukas broilerisalaatti. Ostoskärryyn tarttui kaupasta Kariniemen valmiiksi kypsennettyä broilerin sisäfileetä ja se sopikin mainiosti tuomaan ruokaisuutta salaattiin. Minulla oli pieni epäilys näitä eineskotkottajia kohtaan, mutta helppoudellaan ja nopeudellaan ne yllättivät. Eikä maussakaan ollut valittamista. Loppu salaatti koostuikin jääkaapin satunnaisista antimista. Viinirypäleet näyttivät niin herkullisilta leikkuulaudalla, että täytyi ihan kuva napata.

328221.jpg

Broilerisalaatti kahdelle

  • 1 pkt Kariniemen kananpojan Paistetut sisäfileet(250g)
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 avokado
  • ½ sitruunan mehu
  • pieniä kivettömiä viinirypäleitä
  • parmesaanilastuja
  • krutonkeja (mieluiten itse tehtyjä)

kastike:

  • oliiviöljyä
  • viinietikkaa (itse käytin limellä maustettua vaaleaa balsamicoa)
  • suolaa ja mustapippuria

Valmista krutongit(ohje alla). Revi jääsalaatti kahdelle lautaselle. Kuutioi viinirypäleet ja jaa ne lautasille. Kuori ja kuutioi avokado, purista kuutioiden päälle sitruunan mehu estämään tummentumista ja jaa kuutiot tasaisesti lautasille. Pirskottele salaatin päälle oliiviöljy, viinietikka ja rouhi suola + pippuri. Lämmitä broileri mikrossa ja leikkaa se sen jälkeen viipaleiksi, asettele salaatin päälle. Ripottele lopuksi krutongit ja parmesaanilastut salaatin päälle.

328211.jpg

Krutongit

  • n. 5 siivua muutaman päivän vanhaa vaaleaa leipää, esim. paahtoleipää
  • 1 iso valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Laita uuni 225 asteeseen. Kuutioi leivät melko pieniksi kuutioiksi. Laita astiaan ja lorauta perään oliiviöljyä ja lisää valkosipulisilppu. Sekoita hyvin. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Levitä uunipellille ja ruskista leipiä hetki uunissa niin, että ne saavat mukavasti väriä ja tulevat rapsakaksi. Leivät kärähtävät helposti, joten sekoita välillä ja vahdi! Alla uuniin meneviä krutonkeja.

328219.jpg