Pitkästä aikaa tuli taas kokkailtua Jamie Oliverin tahdissa ja hyvinhän sälli taas ohjeisti. Tällä kertaa ohjeet olivat kirjasta Jamie Italiassa ja kasvishengessä olimme liikenteessä. Torstaista vapaapäivää piristivät paistetut kesäkurpitsat tagliatellen kera sekä Caprinsalaatti. Postaan salaatin ohjeen myöhemmin. Kesäkurpitsat voi tarjota lisukkeena, alkupalana tai pastan kera. Jamie oli ohjeistanut soseuttamaan valmiit kurpitsat pastan päälle, mutta minä tykkäsin enemmän rehellisistä kesäkurpitsasíivuista.

643327.jpg

Zucchini in padella eli paistetut kesäkurpitsat

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • 3 kuorittua valkosipulinkynttä ohuina siivuina
  • ½ tuore chili
  • kourallinen tuoretta meiramia
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 öljyyn säilöttyä anjovisfileetä
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • tagliatellea

Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja anna sen lämmetä keskinkertaisella lämmöllä. Lisää pannulle valkosipuli ja silputtu chili. Kuullota hetki. Kaada pannulle kesäkurpitsat ja yrtit. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Peitä pannu kannella ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Älä anna pannun kuumeta liikaa. Lisää lopuksi anjovisfileet ja sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Anjovisten hajottua lisää mausteita jos tarvis. Tarjoa pastan sekä parmesaaniraasteen kanssa.

643331.jpg

En pystynyt vastustamaan kiusausta tämän pienen pöytämallisen parmesaaniraastimen kohdalla. Jokainen ruokailija voi raastaa haluamansa määrän varmasti tuoretta parmesaania. Hauska yksityiskohta esim. kattauksessa.