Lainasin kirjastosta kirjan Lisää lipstikkaa, rohkeasti rosmariinia! (Jaana Mattila ym.), kirja on perehtynyt tarkemmin erilaisiin Suomesta saataviin yrtteihin. Opuksesta löytyi heti mielenkiintoisia reseptejä, koska rakastan yrttejä. Mm. vuohenjuustoa persiljahunajassa ja vanilja-minttu-pannacotta kuulostavat kokeilemisen arvoisilta herkuilta. Tänään kokeilen juustoista perunasalaattia, mutta ennen sitä postaan eilisen minestronekeiton. Kunnon minestronekeittoa en ole koskaan jaksanut ruveta vääntämään, mutta kirjasta löytyi suhteellisen helppo ja nopea ohje. Keittoon tuli tuoretta meiramia, joka oli ihan uusi tuore tuttavuus. Tästä keitosta tuli kerta heitolla meidän suosikki keitto! Kannattaa ehdottomastí kokeilla, jos pitää tomaattipohjaisista keitoista. Kasvisversion saa helposti jättämällä pekonin pois.

509289.jpg

Minestrone 4 hengelle (ohjetta muunneltu vähän)

  • 7dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio (minä laitoin kasvis, lienee ajaa saman asian)
  • 1pkt pekonia
  • ½ purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 1prk tomaattimurskaa
  • 2dl valkoisia papuja tomaattiliemessä
  • ½dl pastaa (pienikokoista)
  • 2rkl valkoviinietikkaa
  • 1½tl sokeria
  • 3rkl tuoretta meiramia silputtuna
  • mustapippuria myllystä
  • (smetanaa)

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuullota suikaloitu pekoni rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää pannulle suikaloitu purjo sekä valkosipuli. Jatka kuullottamista. Pilko porkkanat ja lisää ne keitinveteen. Lisää veteen myös pekoni-sipuli-seos. Anna poreilla niin kauan, että porkkanat ovat kypsiä. Lisää tomaattimurska ja pasta. Jatka keittämistä, kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi pavut, meirami ja muut mausteet. Anna papujen lämmetä hetki. Tarjoile smetanan ja meiramisilpun kera.