Käytän nimitystä pizzaleipä meidän vakkari välipalasta, joka on mikrossa lämmitetty ketsupilla ja juustolla päällystetty ruispala. Tämä ohje on kuitenkin oikealle pizzaleivälle ja erityisen kiva herkku muiden antipastojen ohella. Pizzapohjan voi toteuttaa sillä omalla lempiohjeella, minä katsoin ohjeen kirjasta Kokataan yhdessä italialaista. Ei tässä reseptissä oikeastaan ole mitään sen ihmeellisempää, halusin vain postata tämän, koska meillä tämä ainakin maistui.

1506132.jpg

Pizza pane pellillinen

  • 4½dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1½dl vettä
  • ½ pakettia tuorehiivaa

kastike:

  • 1 tölkki hyvää tomaattimurskaa
  • 3 valkosipulinkynttä silputtuna
  • kuivattua timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmista taikina sekoittamalla kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva ja suola. Lisää sitten kulhoon öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Nosta kohoamaan leivinliinan alle.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Valmista kastike. Kuullota valkosipulisilppua oliiviöljyssä. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua, kunnes taikina on noussut. Nosta jäähtymään.

Levitä uuniritilälle folio. Öljyä folio oliiviöljyllä ja ripottele sille vehnäjauhoja. Vaivaa taikinasta ilmat pihalle ja kaulitse se ohueksi pohjaksi. Nosta pohja ritilälle ja levitä sen päälle reilusti kastiketta. Paista pohja uunin alatasolla, kunnes pinta on ottanut reilusti väriä.

1506147.jpg