Sunnuntaipäivää!

Meillä on jo tovin aikaa ollut tapana tarjota bileissämme jotakin pikkupurtavaa(nyt en tarkoita sipsiä ym. perussettiä) ja kyseinen tapa on osoittautunut varsin menestyksekkääksi. Tapa on luultavasti vanhemmasta väestä ihan normaali, mutta ainakin täällä Savossa ei niin tunnettu nuorten keskuudessa... Tai sitten mekin ollemme tulossa tosi vanhoiksi :D Listalla on ollut mm. miniwrappeja, minisarvia ja salaatteja. Eilen Kuopiossa oli Akateeminen Startti ja kemuja "aloittelimme" täällä Sompatiellä. Mainittakoon, että startti jäi kokonaan näkemättä, koska Frederik ei jaksanut oikein sykähdyttää. Muuten oli oikein hauska ilta. Tällä kertaa tein minipizzoja, joita loppujen lopuksi tuli kuusi pellillistä! Pari taisi jäädä jäljelle... Ohje nyt ei ole mikään maata mullistava, mutta ajattelinpa sen kuitenkin tänne kirjoittaa. Ainakin tämä on oiva vinkki mukaviin illanistujaisiin! Pizzat voi aivan hyvin tehdä muutamaa päivää ennen ja pakastaa. Toimii hyvin kylmänä!

Minipizzat n.23kpl

Pohja:

  • 5dl vettä
  • 1pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
  • 2tl suolaa
  • 2tl sokeria
  • 3/4dl öljyä
  • n. 10-11dl vehnäjauhoja

Täytteenähän voi olla ihan mitä vain, mutta itse opiskelijana suosin vähän halvempaa settiä. Lauantain täytteet olivat:

  • 400-500g jauhelijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oreganoa
  • paprikajauhetta 
  • 1 sipuli
  • 5 tomaattia
  • tomaattimurskaa
  • juustoraastetta

Ihan ensitöikseen kannattaa paistaa jauheliha sekä sipulisilppu samalla pannulla. Jauhelihaa voi maustaa ihan oman mielen mukaan, mutta ainakin tuo suola on hyvä heittää joukkoon. Paprikajauhe, oregano ja mustapippuri eivät ole niin välttämättömiä( ,mutta hyvää!). Tomaatit siivutetaan sopiviksi viipaleiksi.

Pohjan tekohan on ihan perushommaa, eli kuivahiiva jauhojen sekaan ja muut ainekset veden sekaan(n.42asteista vettä). Ja sitten nämä pyöräytetään samaan "kilhoon"(Vilja sanoi pienenä). Jauhojen määrää kantsii tsekata, ettei tule ihan kivikovat pohjat.

Minipizzojen väsäily on tietysti vähän hitaampaa puuhaa tavanpizzaan verrattuna, mutta tuplasti hauskempi syödä. pohjasta väännetään n. kämmenen kokoisia lättyjä, joille levitetään tomaattimurskaa. Itse maustan tomaattimurskan aina pippurilla ja oreganolla. Tämän jälkeen ladotaan loput täytteet pinnalle, unohtamatta juustoraastetta! Mitä enemmän täytettä, sitä mehukkaammat pizzat! :P

P.S. En pysty vähään aikaan lisäämään kuvia tuotoksistani, koska digikameramme on meidän ukilla lainassa. Hänkin kuvailee keittiössä, ei tosin ruokia vaan vesivahingon tekosia! Toivottavasti saan kameran piakkoin lainaan ja kuvia nettiin. Viimeistään silloin, kun Juho tulee Saksasta oman kameransa kanssa :)