Kyseessä on siis Intia-Nepal akselilta saapuvaa ruokaa, jonka valmistukseen taitaa löytyä koko joukko erilaisia ohjeita. Minä muuntelin Tikkaa meidän suuhun passeliksi, mutta pohjalla oli resepti HS:n Ruokatorstaista. Broilerin rintafileitä oli varattu 400 gramman edestä ja kahteen pekkaan ne hävisivät viimeistä palaa myöten. Tästä voimme päätellä, että ruoka oli ihan syötävää. Marinointiaika olisi saanut olla pidempi, vähintään semmoiset neljä tuntia. Lisukkeeksi tein yrteillä maustettua kuskusia ja erilaisia dippikastikkeita (sweet chiliä, partaäijää ja mango chutneyta).

526728.jpg

Chicken Tikka kahdelle

  • 400g broilerin rintafileitä
  • 2dl ruuanvalmistusjogurttia
  • 4 valkosipulinkynttä silputtuna
  • n. 50g tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tuore chili (poista siemenet ja silppua)
  • 1/4tl mustapippuria
  • 1/4tl chilijauhetta
  • suolaa
  • tuoretta minttua silputtuna
  • 3tl sitruunamehua
  • ½tl currya
  • öljyä voiteluun

Sekoita jogurttiin kaikki mausteet. Leikkaa broilerifileet neljään osaan ja laita marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa n. 4tuntia. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nostele broileripalat leivinpaperille pellille irti toisistaan. Paista n. 20 minuuttia uunin keskitasossa. Voitele palat juuri ennen tarjoilua öljyllä ja pane hetkeksi grillivastusten alle 250 asteeseen. Näin kanat saavat kauniin värin.