Jatketaan salaattilinjalla... Kyselin edellisessä postauksessani teidän tämän hetken suosikkiraaka-aineita salaattirintamalla. Sieltäpä kommenttilootasta putkahti esille Aishan toimesta kaprikset (käykää katsomassa miten viehättävä kukka kapriksen nupusta kasvaa). Kapriksesta päästäänkin eiliseen herkkusalaattiin ja sen ohjeen lähteelle, eli Kokataan yhdessä italialaista- kirjaan. Kyseinen kirja löytyi Suomalaisen kirjakaupan alesta (8e), joten kaikki kynnelle kykenevät: käykää ihmeessä ostamassa! Kirja sisältää aivan äärettömän hyviä ohjeita ja mielenkiintoisia tietoiskuja italialaisesta keittiöstä. Eilen ehdin jo tehdä kirjasta valkoisen papusalaatin ja uunitomaatit. En ole liiemmin papujen ystävä, mutta tämä salaatti auttaa voittamaan papukammon ;)

971656.jpg

Insalata di fagioli bianchi eli valkoinen papusalaatti

  • 1tlk kypsiä valkoisia papuja
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 tomaattia
  •  nippu basilikaa
  • 2tl kapriksia
  • 1rkl viinietikkaa
  • 2rkl oliiviöljyä
  • mustapippuri ja suolaa myllystä

Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä niiden paksu säilöntäliemi pois. Kuori ja siivuta sipuli. Pese ja kuutioi tomaatit. Silppua basilika.

Sekoita pavut, tomaatit, sipulit, basilika ja kaprikset. Kaada salaatin joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Maista sopiva mausteisuus. Nosta tekeytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Aivan mielettömän hyvää!