Yritän päivittää blogia koulusta käsin, koska kotikoneessa taitaa olla suuremman luokan problematiikkaa. Saa nähdä tuleeko siitä enää toimivaa vehjettä... Vähän latistaa bloggausintoa tämmöinen säätäminen, mutta eiköhän tästä lähdetä taas nousuun! Uusia ideoita ammennetaan vaikkapa toukokuun ruokahaasteesta, jonka aiheena on Reilun kaupan tuotteet. Kuluvan kuukauden haastekisan järkkääjänä toimii huhtikuun haasteen voittaja, Ylimuuli Monkey Foodista.

Vappurientojen ja mässäilyn jälkeen päätin tehdä vähän kevyempää mahantäytettä. Idea on MeNaisista (pakko oli tilata, kun oli niin hyvä lehtimyyjä!), mutta muuntelin ohjetta nopeammaksi ja omaan makuun sopivaksi. Pinaattiöljy toi mukavan pikantin maun ja muistutti kaukaisesti Ylimuulin pinaattipestoa. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin punaisia linssejä, mutta minun versiossa linssit korvattiin iduilla.

560931.jpg

Kevyt päivällissalaatti kahdelle

  • 1 pkt (400g) Kananpojan Minuuttipihvi Lemon (Kariniemi)
  • ½ cantaloupe-meloni
  • erilaisia salaatteja
  • 1dl ituja
  • kirsikkatomaatteja
  • auringonkukan-, pinjan- tai kurpitsansiemeniä (minulla oli sekoitusta)

pinaattiöljy:

  • 75g pakastepinaattia
  • ½dl rypsiöljyä
  • pieni valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ½tl kuivattua rakuunaa

Paista minuuttipihvit pannulla kypsiksi. Valmistele vihannekset ja asettele ne lautaselle. Leikkaa broileri suikaleiksi ja nosta suikaleet salaatin vierelle. Ripottele päälle siemeniä.

Valmista kastike lisäämällä sulaneen pinaatin joukkoon öljy, valkosipuli ja mausteet. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.