Päädyin testailemaan Helmikuun ruokahaasteen innoittamana kilpakumppanien haasteruokaa, eli Pastanjauhajien täytettyjä uuniperunoita. Siellä oli pohdittu pekonin istuvuutta kuorien kätköön ja mikäs sen paremmin perjantai-iltaan passaa kuin pippuripihvit pekonisilla uuniperunoilla. Voiton helmikuun kilvasta vei kuitenkin Välipalan haastepizza, jota myös testaillaan Keittiksessä lähiaikoina.

Tällainen keskustelu käytiin meillä perjantaina:

"Mitä sä haluaisit syödä? Käviskö lohipasta?"

"Ei kyllä ole semmoinen fiilis... Tee jotakin ihanaa pihviä!"

...ja näin jouduin taipumaan kevyestä pastasta, painajaismaisen ähkyn aiheuttaviin pihveihin. Kuten keskustelusta käy ilmi, kovin jämerää suostuttelua ei kuitenkaan vaadittu...

Muuntelin Jauhajien ohjetta pikkaisen, joten kannattaa käydä katsomassa oikea ohje sieltä. Kuvassa näkyvä vihreä tökötti on rucola-öljyä ja pihvin päällä on itse tehtyä maustevoita. Pihvit olivat valmiiksi pippuroitu(onko tuo oikea sana?) ja ne vaativat vain kevyen nyrkkeilyottelun sekä suolasateen.

418378.jpg

Pekonilla ja punasipulilla täytetyt uuniperunat neljälle

  • 4 isoa perunaa (Rosamundaa)
  • 2 punasipulia
  • 1pkt pekonia
  • 2dl Polar-juustoraastetta
  • 1dl ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • pinjansiemeniä

Pese perunat ja pistele niihin muutamia reikiä terävällä veitsellä. Laita perunat kypsymään uunin keskitasoon 200 asteeseen noin tunniksi. Silppua sillä aikaa sipuli ja pekoni. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja kuullota pannulla sen jälkeen sipulit.

Perunoiden ollessa kypsiä halkaise ne pituus suunnassa ja koverra kypsä sisus varovasti kulhoon. Säilytä kuoret. Murskaa perunan sisus kulhossa ja sekoita joukkoon pekoni, sipulisilppu ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä tyhjät kuoret perunamassalla ja ripottele päälle juustoraaste sekä muutamia pinjansiemeniä. Pane perunat takaisin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi, jotta juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Maustevoi

  • 1dl ranskankermaa
  • 50g voita
  • 5kpl aurinkokuivattutomaattia
  • 2rkl tuoretta oreganoa silputtuna
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin ranskankerma ja silputtu tomaatti sekä mausteet. Laita jähmettymään jääkaappiin.