Välillä on uskomattoman vaikea saada kasvisruuasta maistuvaa. Yleensä se on vetistä, mautonta ja jotenkin yllätyksetöntä. Chili-paprikapasta kuuluu kuitenkin niihin kasvismättöihin, jotka peräti maistuvat muultakin kuin puulta. Juhokin antoi siunauksen tälle pastalle, vaikka on joskus muinoin väittänyt, ettei syö pelkkää kasvisruokaa. Tarpeeksi hyvää kun tekee, saa jääräpäänkin pään kääntymään ;) Tarjoile pasta mozzarella bruschetan kanssa.

368050.jpg

Chili-paprikapasta 3hengelle

  • yksi iso tai 2 pientä punaista paprikaa(halkaistuna)
  • 1 punainen chili(halkaise ja poista siemenet)
  • 4 halkaistua tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 55g mantelimurskaa
  • 5rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta oreganoa
  • pastaa

Laita paprikat, chili ja tomaatit uunipellille. Paista tai siis kärvennä vihanneksia grillivastusten alla kunnes niiden pinta mustuu ja kupruilee. (Tulos on hyvä siinä vaiheessa, kun palohälytin soi ;) ). Nosta PINNASTA kärventyneet kasvikset kulhoon ja peitä kannella tai kelmulla. Anna niiden olla 10minuttia kannen alla. Kuori mustunut kuori tomaattien, paprikoiden ja chilien päältä. Valuta tomaateista pahin neste pois. Laita paprikat, tomaatit, chili ja viipaloidut valkosipulinkynnet kulhoon ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vähitellen oliiviöljy. Sekoita koko ajan, että saat paksun seoksen.

Laita pastavesi kiehumaan ja kypsennä pasta(al dente). Levitä mantelimurska uunipellille ja paahda manteleita uunissa, jotta ne saavat kauniin vaaleanruskean sävyn. Lisää mantelirouhe pastakastikkeen joukkoon ja lämmitä kastike nopeasti. Sekoita kastike valmiin pastan joukkoon ja riivi koko komeuden päälle tuoretta oreganoa. Voit lopuksi ripotella päälle parmesaaniraastetta, mutta vain jos se on vastaraastettua!

Ainiin! Ohje oli kirjasta Nopeat ja näppärät, Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta.