Mukavaa alkanutta vuotta kaikille! Juhlaputki takana ja kiva palata arkeen, on tämä semmoista hullunmyllyä ollut. Uusi vuosi vaihtui hauskoissa tunnelmissa Lamperilan mökillä. Ammuimme raketteja, saunoimme, pelasimme lautapelejä ja tietysti nautimme hyvästä ruuasta ja juomasta. Ruuanvalmistaminen on aina vähän työlästä mökkioloissa, mutta onneksi näppärä tyttökolmikkomme selvitti homman kunnialla läpi. Pojat toimivat vedenkantajina, saunanlämmittäjinä, puunhakkaajina ja rakettivastaavina.

Mökkireissu alkoi lauantaina ruokakaupasta, josta lähti mukaan vaivaiset kaksi kärryllistä ruokaa. Viikonlopun menu oli kutakuinkin seuraavanlainen:

Lauantai:

  • Itse tehtyä pizzaa

Sunnuntai:

  • Päivällä söimme takassa paistettua makkaraa ja salaattia
  • Illalla teimme alkupalaksi katkarapucocktailit, pääruuaksi possunpihvit(punaviini-pippurimarinadissa), uuniperunat kahdella kermaviilikastikkeella ja rapeaksi paistetulla pekonilla. Jälkiruuaksi olisi ollut vaahterasiirappibanaanit, mutta kaikki olivat niin ähkyssä, ettei niitä koskaan sitten tehty.
  • Yöpalaksi oli cocktailtikkuja, joissa oli viinirypäleitä + juustoa ja ilmakuivattua kinkkua + cantaloupe melonia

Maanantai:

  • SitäSunTätä eli makkispekkikset eli makkaraperunat ja sunnuntain rääppiäisiä

Katkarapucocktail

  • 1 avokado per ruokailija
  • 1 sitruuna
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 tuubi majoneesia
  • 1 pss katkarapuja
  • mustapippuria

Sulata katkaravut huoneenlämmössä ja valuta tarvittaessa. Leikkaa avokadot puoliksi ja poista siemenet. Kaavi avokadot lusikalla yhteen isoon kulhoon, säästä kuoret. Purista kulhoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi sekaan mustapippuria. Murskaa avokadoja haarukalla tai esim. perunansurvimella. Seoksen ei tarvitse olla täysin hienoa vaan mukana saa olla isojakin avokadon paloja. Lusikoi vihreä hedelmäliha takaisin kuoriin ja painelle lusikalla tasaiseksi. Asettele sen jälkeen noin kolme ruokalusikallista katkarapuja avokadojen päälle ja purista katkojen päälle majoneesia maun mukaan. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Faktatietoa: Avokadossa on kasvikseksi paljon energiaa, sata grammaa avokadoa sisältää 219kaloria. Lähde: Kotimaiset kasvikset, kyseisillä sivuilla on paljon mielenkiintoista tietoa kasviksista, kannattaa käydä!

324638.jpg

Cocktailtikut

  • viinirypäleitä
  • mietoa juustoa, esim. Edamia
  • ilmakuivattua kinkkua
  • melonia, esim. hunaja tai cantaloupe
  • cocktailtikkuja

Leikkaa juustosta ja melonista sopivan kokoisia suupaloja. Seivästä samaan tikkuun muutama viinirypäle ja juusto. Kääri melonin ympärille pieni riekale kinkkua ja seivästä tikkuun.

324640.jpg

Vaahterasiirappibanaanit

  • 1 banaani per ruokailija
  • vaahterasiirappia
  • kanelia
  • vaniljajäätelöä

Kuori ja halkaise banaanit kahtia. Aseta lautaselle banaanin puolikkaat ja lorauta päälle vaahterasiirappia melko reilusti(ei liikaa, on nimittäin aika makeaa tavaraa). Ripottele pinnalle kanelia. Laita yksi lautanen kerrallaan mikroon ja lämmitä banaaneja niin, että ne hiukan pehmenevät ja ovat kauttaaltaan lämpimiä. Älä anna banaaneiden kuitenkaan kiehahtaa vaan seuraa koko ajan tilannetta. Leikkaa valmiiden banaaneiden päälle jäätelöä ja tarjoa heti. Tästä ei luonnollisestikaan ole kuvaa, mutta tämä on ennenkin todettu superherkuksi mm. raclette-illan päättäjäisiksi.