Keittokomero on hiljentynyt emäntänsä viettäessä yhtä kiireisimmistä vuosistaan. Voitte uskoa, että bloggaamisen jatkaminen on ollut yhtä tuskaa! Olen siirtänyt aloittamista tekosyiden ja ihan oikeiden syiden varjolla. Keittokomero on ollut minulle yksi rakkaimmista harrastuksista ja sen pariin palaaminen on ollut koko ajan mielessäni. Kynnys on ollut korkea! Mistä keksin jutunjuurta, kehittyykö blogi muiden loistavien ruokablogien tahdissa, jaksavatko lukijat odottaa hidasta päivittymistä, osaanko kuvata ruokiani, keksinkö uusia reseptejä??? Ajattelin, että jatkan silti melko samalla linjalla, koska liika yrittäminen paistaisi varmasti kirjoitusteni läpi. Yritän siis edelleen kertoa kuulumisiamme, reseptien ja ruokien historiaa, mielipiteitäni ruuista ja ruokailmiöistä. Ja ennenkaikkea yritän tuoda omat kokemukseni teidän lukijoiden avuksi keittiöön. Minulta on kyselty, milloin jatkan bloggaamista ja se on kannustanut palaamaan sorvin ääreen. Toivon, että pitkä tauko ei ole karkottanut kaikkia lukijoita :)

Sitten niitä kuulumisia... Voi että, mikä vuosi! Laitan muutamia kuvia vuoden varrelta postaukseni yhteyteen. Alkuvuosi meni melko tiiviisti koulun parissa. Puursimme opinnäytetyötä ja viimeisiä harjoituksia sekä kirjallisiatöitä 24/7. Opinnäytetyön suhteen meillä oli tavoitteet hyvin korkealla ja olen onnellinen, sillä puurtaminen kannatti. Tietokoneen edessä istuminen tosin verotti jo osansa Keittiksestä, en jaksanut kirjoittaa koneella enää sanaakaan vapaa-ajallani. Toukokuussa sitten valmistuin ja aloitin työt KYS:n lasten akuutti- ja infektio-osastolla. Hetken aikaa kesti, että tajusin opiskelijaelämän olevan ohi ainakin vähäksi aikaa. Sairaalamaailma on kuitenkin imaissut minut mukaansa (possuflunssasta ym. huolimatta), etenkin lasten parissa työskentely on ollut palkitsevaa. Valmistumistani juhlittiin Tallinnassa hyvän ruuan ja keväisen hengailun merkeissä. Pidin myös pienet juhlat kotosalla perheelle ja sukulaisille.

Tallinnan maisemia ja HERKKUJA. Tallinna yllätti iloisesti ravintolatarjonnallaan ja tasollaan. Sää kruunasi matkan.

Ehdin lomailla muutaman viikon kesällä. Teimme taas perinteisen matkan Kreetalle perheen kesken, Välimeri oli turkoosimpi kuin koskaan ja kreetalainen ruoka oli edelleen hyvää ;) Blogin ylälaidassa oleva kuva on hyvä esimerkki siitä, mistä nautin Kreetalla eniten (kuva otettu tämän vuoden reissulta).

Kreetan herkkuja 08/09.

Töiden ohella aloimme suunnitella häitämme. Tammikuussa varasimme kirkon ja pitopalvelun. Pitkin kevättä ja kesää suunnittelimme värejä, koristeluja, musiikkia, ohjelmaa, menua, vieraslistoja jne. Aivan mahtavaa hommaa, vaikka välillä suunnittelu kysyi jaksamista ja hermoja. Syyskuu oli hektistä aikaa ja silloin päähäni ei tainnut häiden lisäksi mahtua juuri mitään muutta. 19.9.2009 sanoimme Juhon kanssa toisillemme TAHDON! <3 Hääjuhlaa vietimme Kuopiossa Fagernäsin kartanon juhlatilassa n. 70 vieraan voimin. Ainoa asia, joka minua harmittaa on, että häät ovat nyt ohi. Ihana päivä kaikenkaikkiaan ja vältyimme suuremmilta kommelluksilta. Perheemme ja ystävämme tekivät ison työn, jotta päivästä tuli meille kaikille ikimuistoinen.

Polttarihumua

19.9.2009

(kuvaaja: Riikka Myöhänen)

Hääjuhlasta siirryimme suunnittelemaan siskoni lakkiaisia, joita juhlimme eilen. Menu oli täysin isän ja minun harteilla niin suunnittelun kuin toteutuksen osalta. Onnea Viljalle lakin johdosta! Nyt alkaa olla takki aika tyhjä suurten tapahtumien ja suunnittelun osalta. Aika rauhoittua viettämään ihan tavallista arkea, mitä nyt vielä joulu ja häämatka edessä ;) Tänään alkoi tuntua siltä, että minulta liikenisi rahkeita päivittää Keittokomeroa ja ikävä harrastukseni pariin ylitti aloittamisen vaikeuden esteen. Keittiössämme on porissut vaihtelevaan tahtiin, mutta nyt on aika julkaista taas tarinoita teidänkin luettavaksi. Ja mikä parasta, me kokkaamme edelleen komerossa! :D