Tätä päivää on odotettu, nimittäin tofun rantautumista Keittikseen!!! Minulla on lievästi sanoen ollut ennakkoluuloja tofua kohtaan, mutta nyt ne on kumottu (ainakin melkein). Useita hyviä reseptejä on kyllä tullut vastaan, mm. Lettupannulassa, SilläSipulilassa, Kurpitsamoskalassa, mutta yhtään en ole kokeillut, syy: tuntematon. Virginie Besancon (vipukka c:llä) ohjeisti Aurinkokeittiöni-kirjassaan vääntämään tofun lihapullan muotoon. Ohje oli kerrassaan vastustamaton ja tekosyitä kieltäytymiselle oli vaikea keksiä. Ainoa kieltäytymisen syy lähti työmatkalle (pelkää jäävänsä nälkäiseksi) ja minäpä laitoin tofupullat testiin. Ehkä tofusta ei nyt tullut uusi lempiruokani, mutta kyllä tätä syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa ;) Ainakin kasvisruuan ystäville suosittelen!

Kuopion tofuvalikoimat ovat melko suppeat  (saa vinkata, jos tietää missä kaupassa on runsas valikoima), joten en tiedä miten "kosteaa" kukin tofumerkki on. Ohjeessa joka tapauksessa kehotettiin valuttamaan tofutaikinaa, mutta en minä ainakaan valuttanut. Valuttakaa, jos teillä on märkää tofua! Ja ohjeessa on muutenkin pieniä muutoksia.

Tofupullat provencelaisessa kastikkeessa (2-3 hengelle)

  • 1 kuorittu sipuli silputtuna
  • oliiviöljyä
  • 250g tofua (isoina kuutioina)
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • chililastuja maun mukaan
  • ½ tl kuivattua minttua (tai tuoretta)
  • lehtipersiljaa
  • basilikaa
  • 2rkl pinjansiemeniä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 30-50g korppujauhoja (riippuu kuinka vetistä taikina on)
  • 1 purkki tomaattikastiketta (tämän voi tehdä itsekin jos haluaa)
  • parmesaaniraastetta

Kuullota sipulia oliiviöljyssä. Lisää tofu, chililastut ja valkosipuli. Paistele, kunnes tuntuu hyvältä ottaa pannu pois liedeltä (en oikeasti tiedä kuinka kauan!!). Soseuta sitten tofu-seos yrttien ja pinjansiementen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. (Tässä vaiheessa voi valuttaa). Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita korppujauhot taikinaan. Pyörittele tofumassasta pullia kostutetuin käsin. Pyöritä pullat korppujauhoissa. Kaada tomaattikastike uunivuokaan ja lado tofupullat kastikkeen päälle. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa pastan kera.