Saimme tietokoneen eilen takaisin, mutta tietysti juuri silloin flunssa selätti minut. En kuitenkaan malta olla poissa koneelta ja yritän kuumehoureissa kirjoitella edes jotain. Älkää siis ihmetelkö jos seassa on jotain sekavaa! Ei varmasti kannattaisi pomppia pystyssä, jos haluaa olla vappuna terässä...

En ole ottanut kuvia tämän viikon kokkauksista, mutta jotain jäi vielä viime viikolta arkistoon. Tein viime lauantaina juustoista lohipastaa, jonka ohjeen olen löytänyt Marien blogista. Luultavasti paras lohipasta ikinä! Tämä oli jo toinen kerta, kun tein kastiketta. Suosittelen kokeilemaan! Olen muokkaillut ohjetta vähän, joten alkuperäisen ohjeen voi käydä katsomassa tuolta linkin alta.

545523.jpg

Juustoinen lohipasta 4hengelle

  • 400g lohisuikaleita
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3tl sitruunamehua
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3rkl parmesaaniraastetta
  • 1,5dl ruokakermaa
  • loraus kuivaa valkoviiniä
  • 1tl hunajaa
  • 2rkl makeaa soijakastiketta
  • 3cm pätkä sinappia
  • mustapippuria
  • ripaus kuivattua chiliä
  • tilliä
  • spaghettia

Kuullota pilkottu sipuli. Lisää lohet pannulle ja kypsennä ne täysin kypsäksi. Kaada pannulle ruokakerma, valkoviini, parmesaani, silputtu valkosipuli, hunaja, sinappi, sitruuna ja soija. Sekoita hyvin. Lisää sitten mausteet ja anna hautua n. 5 minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä, lisää tuorejuusto ja tilli. Kuumenna kastike nopeasti, mutta älä anna sen kiehua. Tuorejuusto juoksettuu helposti, jos kastiketta kuumennetaan liikaa. Tarjoile keitetyn spaghetin kanssa.