Viikonloppuna tuli tehtyä useampi onnistunut ruoka. Onneksi, sillä olin jo vaipua epätoivoon useamman mahalaskun jälkeen. Mm. mainiolta kuulostava kermainen munakoisokeitto mozzarellan ja gremolatan kera oli täydellinen floppi, enkä edes säveltänyt omia (ehkä olisi pitänyt). Muutama päivä sitten eksyin uuteen mielenkiintoiseen blogiin: Äijäruokaa. Sieltä bongasin pippurikastin ohjeen, jonka arvelin sopivan täydellisesti lehtipihvin kera, ensimmäisen laskettelupäivän kunniaksi. Kieltämättä pelasin aika varman päälle, mutta kokeehan tämä blogikin jo kolauksen, jos kaikki sapuskat epäonnistuvat. Alkuruuaksi tehtailin Ruokalasta ottamani ohjeen mukaisesti tomaatti-avokadosalaattia, jonka kastike oli jo aiemmin todettu herkulliseksi. Salaatti on juuri sopivan kevyt, jos pääruuaksi on pihviä, kermaista kastiketta ja perunoita. Perunoista puheen ollen, meinasin ensin tehdä vain lohkoperunoita, mutta sitten rupesi tekemään mieli kokeilla jotain uutta. Parmesaanigratinoidun perunamuusin ohje taisi myös löytyä Ruokalan sivuilta. Kuvaa en ottanut, mutta laitan ohjeen tähän kuitenkin, koska nämä perunakakkuset olivat superherkkua!

1207179.jpg

Tomaatti-avokadosalaatti piparjuurikastikkeella kahdelle

  • 1 kypsä avokado
  • 2 luumutomaattia
  • erilaisia salaatteja
  • cashew-pähkinöitä
  • 1rkl sitruunan mehua

kastike:

  • 2rkl majoneesia (Felix ultra kevyt)
  • 2rkl kermaa
  • 2tl dijon-sinappia
  • nokare wasabia
  • 1rkl ruohosipulia
  • 1-2rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 1rkl kylmää vettä

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja maistelemalla sopiva mausteisuus. Nosta kastike kylmään vetäytymään.

Kalttaa tomaatit (kannattaa tosiaan kaltata ne). Kuori ja viipaloi avokado pituussuunnassa. Pyörittele siivut sitruunamehussa, jotta ne eivät tummu. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Viipaloi jäähtyneet tomaatit. Tee salaatinlehdistä, avokadosta, tomaatista ja pähkinöistä annokset lautasille. Kaada lopuksi kastiketta salaatin päälle.

Parmesaanigratinoitu perunamuusi

  • n. 500g rosamundaa
  • 2 keltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • kourallinen parmesaaniraastetta

Keitä perunat kypsäksi. Anna niiden jäähtyä hetki ja survo ne sitten muusiksi. Mausta muusi suolalla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon keltuaiset. Tee pyöreän muotin avulla pieniä perunakakkusia leivinpellille (muusi muovautuu tosi hyvin). Ripottele kakkusten päälle parmesaaniraaste ja gratinoi ne uunin ylätasossa 250 asteessa (älä anna kuivahtaa). Tarjoile lehtipihvin ja pippurikastikkeen kera.

Näiden ruokien osalta noudatin melko orjallisesti ohjeita, mutta perjantaina tein kanaruukun, jonka ohje on pitkälti omasta päästä heitetty. Ruukun ohje seuraa ensi viikolla.