Rakkaimmat ruokamuistoni ovat varmasti Kreetan saarelta, jossa olemme vierailleet kymmenisen kertaa. Yleensä olemme asuneet pienessä perhehotellissa, jonka isäntä vie meidät vuosittain syömään kotikyläänsä. Kylä on lyhyen ajomatkan päässä Agios Nikolaoksen kaupungista. Olenpa minäkin sinne kerran huristellut vuokra-autolla juuri ajokortin saaneena :) Mielenkiintoinen tuo kreetalainen liikennekulttuuri!

Exo Lakonia on kreetalainen kylä aidoimmillaan. Taverna, jossa olemme nauttineet illallista on kylän ainoa ja kaikessa vaatimattomuudessaan aivan ihana. Vanhat kylän ukot tuijottavat turisteja ja varmasti pohtivat miten olemme eksyneet sinne syömään. Tavernan kattona toimii isoin ihmeköynnös(Bougainville) minkä olen koskaan nähnyt. Välillä köynnöksestä leijailee vaaleanpunaisia kukkia pöydälle. Taverna on iltaisin täynnä paikallisia asukkaita, kaikki tuntevan toisensa. Illan aikana pöytään kannetaan mitä ihmeellisimpiä pikku aterioita etanoista maalaisjuustoon ja minisouvlakivartaisiin. Joskus yritimme laskea annosten määrää, mutta se oli mahdotonta, koska lautasia tuli ja meni koko ajan. Illan päätteeksi pöytään tulee sokeroituja hedelmiä, tuoreita hedelmiä ja kreikkalaistakahvia.

Matkakuumehan tässä iskee, mutta onneksi enää seitsemän kuukautta ja olemme taas tuolla "tuulten ja myyttien" saarella :)

280593.jpg