Pari päivää sitten pasahti 100 000 kävijän raja rikki ja "rakkain keittiövempaimesi"-kisa päättyi. Kiitoksia kaikille osallistujille! Erityiskiitos kuuluu tietysti kaikille Keittokomeron lukijoille :) Suoritan lähipäivinä arvonnan ja ilmoitan sitten voittajan täällä bloggendaalissa. Meheviä vastauksia tuli riisinkeittimestä Suomen armeijan mukiin. Eikä ole muuten meikän kuorija vielä ritsahtanut!

Tällä viikolla mennään ihan jauhelihakeittolinjalla, mutta viime viikolta voisin postata täytettyjen lettujen ohjeen. Ohje on keksitty kovan paineen alla, ostoskärryjen tuuppiessa akillesjänteitä ja tuskanhien piinatessa kainaloita (eli maanantaina klo. 16 Prismassa). Tein perinteisen jauhelihatäytteen sijaan kanatäytteen ja käytin valmiita lettuja. Tämä on sopivan nopea arkiruoka, ainakin jos turvautuu noihin valmislettuihin tai vaikkapa tortillalättyihin.

1248230.jpg

Täytetyt letut 6kpl

  • 6kpl valmiita lettuja
  • 300g marinoituja broilerinfileesuikaleita
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • juustoraastetta
  • 1 Valion fraîchemix pepper&paprika

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pilko paprika ja kesäkurpitsa. Silppua valkosipuli ja punasipuli. Kuullota pannulla pilkottuja vihanneksia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Siirrä kasvikset syrjään ja kypsennä broileri. Sekoita kypsän broilerin sekaan vihannekset ja valmiiksi sekoitettu fraîche. Maista sopiva mausteisuus, voit halutessasi lisätä suolaa tai yrttejä (esim. basilikaa).

Kääri täyte lettuihin ja aseta letut voideltuun vuokaan. Ripottele lettujen päälle juustoraastetta ja paista ne uunin keskitasossa, kunnes juusto on kauniin väristä.

Voit halutessasi käyttää myös muita vihanneksia täytteeseen. Voisin kuvitella, että esim. tuore ananas sopisi hyvin broilerin kanssa.