Bongasin aikoja sitten Pastanjauhajilta Paolan pastasalaatin ohjeen ja olen tehnyt sitä jo useita kertoja. Muuntelin salaattia vain hitusen...tietysti! Havaitsin vasta äskettäin, että Kuopiostakin saa siedettäviä tuoreita viikunoita. Yleensä parhaat hedelmät on jo viety tai niitä ei ole ollut, mutta pieniä ylläreitä lukuun ottamatta ovat ne olleet syömä kelpoisia. En ollut ennen käyttänyt tuoretta viikunaa ja nyt olen ihan hurahtanut näihin hedelmiin. Alkuperäisessä ohjeessa oli ehdotettu hunajamelonia tai persikoita, joten korvasin nämä hedelmät Ficus caricalla. Grillatun kanan vaihdoin ihan perinteisiin hunajamarinoituihin broilerin fileesuikaleisiin. Tässä salaatissa yhdistyy kaikki meidän herkkuelementit eli parmesaani, pinjansiemenet, kana ja pesto. Parempaa saa lähteä hakemaan, väitänpä ettei löydy! :)

Pastasalaatti 4hengelle

  • 400g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta
  • paketti penneä(tässä on hankaluutena se, että pinjansiemenet häviävät pastan sisälle!)
  • purkki pestoa(tai maun mukaan)
  • puntti (villi)rucolaa
  • jääsalaattia(totesin paremmaksi kuin tammenlehvä, koska se ei lörpähdä niin helposti)
  • punasipuli ohuina siivuina
  • 1pss pinjansiemeniä
  • 5 tuoretta viikunaa
  • parmesaania lastuina

Keitä pasta, paahda pinjansiemenet, riivi salaatinlehdet petiksi laakealle lautaselle. Paista broileri ja anna sen jäähtyä. Pese viikunat ja leikkaa ne neljään lohkoon. Kaada pastasta vesi ja huuhtele se kylmällä vedellä. Sekoita pastan joukkoon pesto, kana ja punasipuli. Kaada seos salaattipetin päälle. Asettele viikunat salaatin reunoille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja parmesaanilastut. Tarjoa tuoreen leivän kera.

338145.jpg