Rapsakat lampaankareet ovat minusta niin hyvettä, että halutti tehdä niitä etanoiden jatkoksi. Kokeilin kareillekin uutta reseptiä, jonka löysin Kotilieden sivuilta. Oli muuten kohtuullisen omituisen näköinen marinadi, mutta kuten aineksista voi päätellä maku oli ihanainen ;) Stockmannin reseptisivuilta bongasin mahtilisukkeen, eli seitsemän kasviksen couscousin. Lisäksi tein tsatsikia. Postaan lampaiden ohjeen, lisukkeen reseptin voi katsella tuolta linkin takaa. Valitan vähän sekavaa kuvaa.

893139.jpg

Tuliset lampaankareet (4-5 karetta per ruokailija)

  • 10 lampaankaretta (kyljyksinä, ei kylkirivinä)
  • 1,5dl punaviiniä
  • 3 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 chili silputtuna (siemenet pois)
  • 1rkl raastettua inkivääriä
  • 2tl paprikajauhetta
  • (1tl kuminaa, minä en laittanut, koska en hirveästi välitä kuminasta)
  • 0,5tl suolaa tai maun mukaan
  • 2rkl limetin mehua
  • mustapippuria myllystä

Laita kaikki marinadin ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna kareitten pintaan ja nosta lihat marinoitumaan 3-4 tunniksi.

Nosta lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä pannu kuumaksi. Paista kareita öljyssä niin, että ne saavat kauniin värin pintaan. Nosta lihat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä niitä n.10min 225 asteessa, riippuen millaisen kypsyyden haluat.