Tämä viikko on ollut todella aneemista Keittokomeron puolella... Sapettaa rampata harjoittelussa Suonenjoella ja iltaisin ei paljoa kokkaaminen kiinnosta (ei sen puoleen rästissä olevat koulutyötkään). Suonenjoella on sinänsä ihan kiva olla, tosi rempseää sakkia ja paljon opettavaisia kokemuksia. Vielä viikko olisi harjoittelua jäljellä, sitten pääsee taas koulunpenkille hikoilemaan ja kaikki perusopintoihin kuuluvat harjoittelut ovat takana (JES!). Nyt on pari kuukautta aikaa miettiä mihin suuntautuisi.

Minulla ei ole nyt tarjota muuta kuin tämä yksi arkistoista löytynyt paprika-mozzarellasalaatin ohje. Resepti on Ruokalan sivuilta, eli ei mitään Sohvin omia sekoituksia luvassa. Päivän hyväksi työksi ohjeista teidät tutustumaan Mimosan köksänvihkoon, koska kyseinen blogi oli ainakin minulle ihan uusi tuttavuus.

1259512.jpg

Paprika-mozzarellasalaatti kahdelle alkuun

  • 1 pallo buffala-mozzarellaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 tuore chili
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Aseta paprikan puolikkaat sekä puolitettu chili uunipellille. Paahda paprikoita kunnes ne hiukan hiiltyvät pinnalta. Nosta hiiltyneet paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna paprikoiden hetki jäähtyä ja irrota sitten kuori. Suikaloi paprikat sekä chili. Viipaloi mozzarella. Aseta lautaselle mozzarella siivuja ja paprika suikaleita limittäin. Sekoita kastike oliiviöljystä, balsamicosta ja suolasta sekä pippurista. Kaada kastike salaatin päälle. Lisää silputtua basilikaa.

Lisäksi tein pannulla voissa paahdettuja manteleita, jotka maustoin chili-suolaseoksella.