Olin unohtanut kokonaan tämän maukkaan alkupalan, joten on minulla jotain muutakin postattavaa arkiruokien lisäksi. En ollut aiemmin maistanut kotijuustoa ja uusimmassa KevytKokki lehdessä (syksy -08) oli maukkaan oloinen resepti kotijuustosta ja paahdetusta paprikasta. Kotijuuston voi hyvin korvata mozzarellalla, mutta kannattaa ehdottomasti testata tätä mehukasta tuorejuustoa, jos se on tuntematon raaka-aine. Melko kevyt salaatti sopi hyvin raskaamman pääruuan aloittajaksi.

1987545.jpg

Savupaprika-kotijuustosalaatti neljälle

  • 2 paahdettua paprikaa (punaista)
  • 200g kotijuustoa
  • rucolaa
  • 2rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä (itse käytin kurpitsansiemeniä)

kastike:

  • 1rkl rypsiöljyä
  • 2rkl appelsiinimehua
  • 2tl valkoviinietikkaa (myös omenaviinietikka käy)
  • 1tl juoksevaa hunajaa
  • 1tl sinappia
  • mustapippuria myllystä

Pese paprikat ja lohko ne neljään osaan. Asettele paprikalohkot leivinpellille ja grillaa 250asteessa vastusten alla, kunnes paprikan kuori hiiltyy. Nosta paprikat astiaan ja peitä astia kelmulla tai lautasella. Anna paprikoiden levätä hetki. Irrota jäähtyneistä paprikoista kuori. Viipaloi juusto ja asettele pestyt rucolat salaattipediksi. Asettele rucolan päälle limittäin paprikaa ja juustoa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle. Koristele paahdetuilla siemenillä.