Viikonloppu on kulunut siskon 18-vuotis synttäritarjoiluja nautiskellessa ja Keittokomero on saanut vähän levähtää. Äsken virittelin kuitenkin kattilat hellalle ja valmistin meille "iltapalaksi" parsapastaa. Lueskelin Soppakellarin parsarisotto postausta ja hirmuinen parsanhimohan siinä iski. En jaksanut lähteä lähikauppaa kauemmaksi, joten parsarisoton kokeilu jää myöhempään ajankohtaan. Valintatalon sivuilta löysin herkullisen oloisen parsapastan ohjeen, jota muokkailin himppusen. Sivuilta löytyy muitakin varteen otettavia parsaohjeita. Unohdin omasta kastikkeesta sahramin, mutta tuskin se vaikutti makuun kovin radikaalisti. Kastike oli nopeatekoinen ja erityisen maukas. Parsanystävien kandee kokeilla :)

569449.jpg

Parsapasta kahdelle

  • 1 rasia  tuoreravioleja (mieluiten juustotäytteellä)
  • 1 nippu parsaa(vihreää), keitettynä
  • 1sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2dl kermaa (käytin 10% ruokakermaa, oikea kerma olisi varmasti täyteläisempää)
  • veitsenkärjellinen sahramia tai ½tl kurkumaa
  • kourallinen silputtua ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1rkl sitruunan raastettua kuorta
  • karkeaksi raastettua parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita kypsän pastan joukkoon loraus oliiviöljyä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla. Kaada pannulle kerma, lisää sahrami ja keitä kastike kokoon. Lisää ruohosipuli, suola, mustapippuri ja sitruunankuori. Anna kastikkeen poreilla hetkisen. Pilko keitetyt parsat ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Lämmitä kastike. Kaada valmis kastike kypsän pastan joukkoon. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella.