Toukokuun ruokahaasteen emännöi MonkeyFoodin Ylimuuli Mukkelis. Aiheena on Reilu Kauppa ja tarkoituksena on käyttää vähintään yhtä Reilua tuotetta haastekokkauksessa. Kuun aihe oli Keittikselle aika haasteellinen, koska Kuopiosta löytyy kovin suppeasti Reilun kaupan tuotteita. En ollut aiemmin tutustunut juurikaan kyseisiin tuotteisiin banaania lukuun ottamatta. Parasta haasteen antia oli varmasti tutustuminen Reilun kaupan tuotteisiin/toimintaan. Päädyin ostamaan Lidlistä (oli muuten positiivinen yllätys kaupan uusi valikoima!), appelsiinimehua ja tummaa suklaata. Pyörittelin niitä aikani, mutta mitään ihmeellistä en keksinyt, koska aivot jumi suklaa-appelsiinimuffinseissa :) Onneksi Prismasta löytyi Reilun kaupan appelsiineja ja pikkuhiljaa kehittyi idea herkkuleivistä, joihin olen ennenkin erikoistunut. Appelsiinit olivat muuten aivan törkeen hyviä! Ei sellaisia kuivia kinttanoita, vaan tosi mehukkaita ja makeita. Samoin appelsiinimehu oli hyvää, suklaata en ole vielä maistanut(en raaskinut avata hienoa pakettia!).

603616.jpg

Reilut appelsiinileipäset neljälle

  • 2kpl Fairtrade appelsiinejä (loput appelsiinit evääksi)
  • 1 avokado (tämäkin voi olla Reilua, mutta K:sta ei löytynyt)
  • 1 buffalomozzarella
  • 2 Vaasan ruissydäntä tai muuta ruisleipää

kastike:

  • ½dl Fairtrade appelsiinimehua (loppu mehu aamupalalla)
  • 3rkl sweet chili kastiketta

603645.jpg

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, laita vetäytymään jääkaappiin. Paahda ruisleivät ja anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi appelsiinit ja avokado. Viipaloi mozzarella. Asettele leivät lautasille ja sivele niille kastiketta. Sommittele leiville appelsiini, avokado ja mozzarella viipaleet. Lorauta koko komeuden päälle kastiketta. Kastikkeen tulisuutta voi itse fiksailla lisäämällä/vähentämällä sweetchili-kastiketta. Lopun kastikkeen voi käyttää salaattiin.

603658.jpg

Leivät sopivat alkupalaksi tai kevyeksi välipalaksi. Aika täyttäviä nuo minun makuun (tai mahaan) oli. Makuraati tuomitsi: Toska(eli tosi) hyvää!

Alla vielä Reilun kaupan periaate pähkinänkuoressa.

603633.jpg