Huhtikuun ruokahaasteen aihe on vuohenjuusto. Yksi lempijuustoistani, jes! Kokeilin kaikenlaisia vuohenjuusto-viritelmiä, mutta ei oikein syntynyt mitään erikoisen ihmeellistä. Päädyin sitten tekemään aika perinteistä ja helppoa settiä. Tässä annoksessa on se hyvä puoli, että tästä saa aika näyttävän ja helpon alkupalan. Itselleni tein tätä siivouspäivän päätteeksi, kun meinasi huiko tulla ja ahkerakin olin :) Erityisen mehevälle maistuu rapeaksi paistettu juusto ja vähän makeahko yrttikastike. Nyt löytyi aika hyviä tomaattejakin, ei ihan puun makuisia ja hailakan värisiä. En osannut päättää miten kypsennän tomaatit, joten päädyin ihan raakaan versioon. Kuuma juusto ja kylmä tomsku luo mukavasti kontrastia ja minä höpötän ihan turhia! :) Ei siis mikään innovatiivinen kuukausi, mutta näillä mennään.

530666.jpg

Tomaatti-vuohenjuusto alkupala yhdelle

  • 1 kypsä, raikas tomaatti
  • 3 paksuhkoa siivua vuohenjuustoa
  • yrttejä(minä käytin basilikaa ja minttua)
  • oliiviöljyä
  • loraus hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • balsamicoa

Valmista yrttikastike. Revi kulhoon yrtit, reilusti oliiviöljyä, ½tl hunajaa (tai enempi) ja ripaus suolaa + mustapippuria. Tee tahna sauvasekoittimella tai morttelissa. Tunnustele sopivan paksu koostumus ja lisää öljyä tarvittaessa. Nosta vetäytymään jääkaappiin.

Leikkaa tomaatti ja vuohenjuusto siivuiksi. Lämmitä paistinpannu liedellä melko kuumaksi. Ruskista vuohenjuustot nopeasti pannulla. Tee kaunis asetelma lautaselle kuumasta juustosta ja tomaatista. Lorauta päälle balsamicoa ja rouhi s + p. Lusikoi lopuksi yrttiöljy annoksen päälle. Tarjoile heti.