Lauantaina oli taas aika testailla uutuuksia Keittokomerossa. Innoittajana toimi tällä kertaa Hannan Soppa-blogi, josta lähti idea muokata puolukkavinegretti ja fiinimpi lasse Keittiksen makuun sopivaksi. Kiitos Hanna loistavista ohjeista, tällainen jatkojalostamisen mahdollisuus on minusta ruokablogien parasta antia! Suureksi harmikseni tulin sopivasti flunssaan, joten en maistanut ruuista juuri mitään. Sen sijaan arvovaltainen raati (Juho) antoi erinomaisen arvostelun ja luvan kokata ruokaa toistekin. Postaan lassen ohjeen erikseen, nyt luvassa alkusalaatin ohjeistus. Tein salaatin vahingossa suurelle lautaselle, omat annokset olisivat olleet esteettisemmät, mutta laitetaan pienet hölmöilyt flunssan piikkiin. Puolukkavinegretti toimi ihanaisesti kylmäsavulohen kanssa, voisin kuvitella sen sopivan myös lohicarpaccion kera nautittavaksi.

1321563.jpg

Lohisalaatti puolukkavinegretin kera

  • n. 150g kylmäsavulohta
  • pala parmesaania lastuina
  • erilaisia salaatteja
  • kirsikkatomaatteja
  • ruiskrutonkeja (oliiviöljyä, suolaa ja pippuria valmistukseen)

Puolukkavinegretti

  • 2rkl puolukoita
  • ½dl omenaviinietikkaa
  • 1dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmista vinegretti: Mittaa astiaan puolukat ja tilsi niitä haarukalla. Lisää loput ainekset ja sekoita voimakkaasti. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Tee sitten krutongit. Leikkaa ruisleivästä pieniä kuutioita. sekoita kuutioiden joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Paahda leipäkuutioita uunin ylätasossa, kunnes ne saavat väriä ja ovat rapeita.

Revi salaatit pediksi lautaselle. Puolita tomaatit ja levitä ne salaattipedin päälle. Leikkaa lohifileitä vähän pienemmäksi ja levitä siivut salaatin päälle. Kaada puolukkavinegretti salaatin sekaan ja ripottele päälle krutongit sekä parmesaanilastut. Voit koristella salaatin muutamalla puolukalla.

1321585.jpg