Mietiskelin tässä taannoin parvekkeella kasvavalle piparmintulle käyttöä. Jääteetä en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta israelilaisen kurkkusalaatin ohjeen laitoin kokeiluun. Tulos oli vähän tsatsikimainen, mutta silti ihan eri makuinen. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kuivattua minttua, mutta mikäs meitä estää käyttämästä tuoretta? Hauska ja raikastava lisuke leivälle!

740772.jpg

Israelilainen kurkkusalaatti

  • ½ kurkku
  • ruohosipulia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1,5dl maustamatonta jogurttia (käytin Bulgarian)
  • tuoretta minttua (kymmenisen lehteä) tai ½-1 tl kuivattua
  • 1tl sinappia (ei vahvaa)

Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut lautaselle. Rouhi siivujen päälle mustapippuria ja suolaa. Silppua ruohosipuli ja ripottele silppu kurkkujen päälle. Valmista kastike. Sekoita jogurtin joukkoon silputtu minttu ja sinappi. Levitä kastike kurkkujen päälle ja nosta salaatti tekeytymään jääkaappiin. Tarjoile kylmänä tuoreen leivän kera.