Nyt on päästy taas kokkailun makuun ja muutama ruoka odottelee postausta, tässä niistä ensimmäinen: Rakuuna porkkanat ja sitruunakana Jamien tzatzikilla. Katselin tiistaina Neloselta Jamien kotona-ohjelmaa ja siellä Jamie puuhaili taas semmoisia ruokia, että oksat pois. Grillatun lohen rinnalle hän sipelsi tzatzikin, jota minä en kyllä ihan tzatzikiksi hennoisi sanoa. Hyvältä se soosi silti näytti ja heti teki mieli testata. En laittanut ohjetta ylös, eli täytyi pelata muistin varassa. Lohta ei hirveästi voi enää grillata, joten vaklasin Liemessä-blogista rosmariiniporkkanoiden ohjeen ja matkin vähän. Rosmariinin korvasin rakuunalla ja seuraksi paistoin sitruunamarinoituja kanan minuuttipihvejä. Koko setti taisi valmistua 30 minuutissa ilman suurempia hätäilyjä, joten tämä on oivaa arkiruokaa.

1012367.jpg

Melkein tzatziki (kahdelle)

  • 2dl bulgarianjogurttia
  • ½ tuore chili
  • ½ kurkku
  • 1/4 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • loraus oliiviöljyä

Pese ja kuutioi kurkku (normaalisti se raastettaisi). Puolita chili ja poista siemenet. Silppua chili. Kuori ja siivuta valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkku, puolet chilistä, sitruunamehu, valkosipuli ja jogurtti keskenään. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lorauta lopuksi oliiviöljyä kastikkeen joukkoon, älä sekoita enää vimmatusti. Ripottele loput chilit kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa.

Rakuunaporkkanat

  • 3 multaporkkanaa
  • 1-2rkl öljyä
  • 1rkl hunajaa
  • 1tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkana reiluiksi tikuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä porkkanoita siinä hetkinen. Lisää mausteet ja jatka kypsennystä. Kypsyysasteen voit valita maistamalla.