Olimme lauantaina istumassa iltaa ja nauttimassa ihanista ruuista Juhon vanhempien luona. Sieltäpä nappasin mukaani ohjeen alkukeitosta, jota toteutetaan varmasti lähitulevaisuudessa Keittokomerossakin! Kuluneen illan aikana nostettiin malja Harri Ollille ja Hannu Manniselle sekä todettiin 10 000 kävijän rajan menneen rikki. Sen kunniaksi siis Savujuusto-sipulikeitto! Kiitos vieraanvaraisuudesta Puijonkadulle ja ennen kaikkea kiitos kaikille blogissani vierailleille!

Savujuusto-sipulikeitto 4annosta

  • ½kg sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1rkl rypsiöljyä
  • 1l kasvislientä
  • 50g kylmäsavuporo-sulatejuustoa
  • valkopippuria
  • timjamia
  • 4viipaletta paahtoleipää
  • 1½dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit siinä pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja savujuusto. Mausta keitto ripauksella valkopippuria ja timjamia. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Jaa valmis keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon. Pane päälle pala paahtoleipää ja hiukan juustoraastetta. Kuorruta annoksia 225-asteessa kymmenisen minuuttia. kunnes pinta on saanut kauniin värin.

416846.jpg