Hyvää lauantaipäivää!

Minua on koko viikon harmittanut, etten ole voinut lisätä viime lauantain pyhäinpäivän päivällistä tänne blogiin. Jostain syystä kuvien lisääminen ei ole onnistunut ja ilman niitähän en tietysti voi juttua julkaista! Lisään reseptit heti, kun saan kuvat toimimaan (luvassa on siis jotain laadukastakin matskua :D).

Tämä viikko on ollut hiukan köyhä ruokarintamalla, joten jatketaan nyt samalla linjalla ja lisätään tänne "opiskelijan pikalounas". Nimikin jo kertoo, että on kyse jostain todella halvasta ja nopeatekoisesta ruuasta. Heräsin tänä aamuna tai pikemminkin aamupäivällä kahdentoista maissa, kaivoin pakastimesta croissantit esille ja lämmittelin uunia. Kas, leivinpaperi oli loppu, eli croissantit takaisin pakastimeen. Muutenkin aamupalatarpeisto oli niukka. Pieni hermostuksen tunne rupesi valtaamaan nälkäisen mieleni. Jokainen joka minut tuntee, tietää, etten todellakaan ole parhaimmillani aamulla :D Säilytin kuitenkin malttini ja tarkistin jääkaapin sisällön vielä kertaalleen... Tomaattimurskaa ja tonnikalaa... Sama kai sitten oli ruveta väsäämään lounasta, kellokin oli jo reilusti yli kaksitoista. Yllättäen sain loihdittua melko maistuvan lauantaiaamun lounaan ja elämä palasi taas raiteilleen. Jopa siinä määrin, että intouduin kirjoittamaan blogiin! Jotten alkaisi toistaa itseäni, tässä aivan hatusta temmattu reseptini:

Tonnikalapasta 2hengelle tai yhdelle tosi nälkäiselle

  • 1pkt Tonnikalaa (Rainbown maustettua, pippuri/sitruuna)
  • 1tlk tomaattimurska
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1tl sokeria tai hunajaa
  • n. 1tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • loraus balsamicoa (ei välttämätöntä)
  • pastaa

Laita pastavesi tulille ja keitä pasta kypsäksi. Silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota ne oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja tonnikala. Kiehauta koko satsi. Lisää tämän jälkeen mausteet. Itse heittelin joukkoon kaikkea mitä vain käden ulottuvilla oli, mutta yllä ainakin kaikki tarvittava. Mustapippuria en hätäpäissäni muistanut edes lisätä, mutta onneksi sitä oli jo tuossa tonnikalassa. Tarjoile kastike pastan kera. Päälle voi ripotella parmesaania, mutta sellaista ei köyhän opiskelijan jääkaapista tällä kertaa löytynyt.