Meillä syötiin perinteinen pääsiäispäivällinen eilen. Alkupalaksi isä teki tuttava perheeltämme saadun ohjeen mukaan savulohi-leipiä. Kiitos reseptistä Marjukalle, näitä tehdään toistekin! Alkupalan lisäksi tein alkusalaatin. Pääruaaksi tein lampaankareita ja minttukastiketta ja jälkiruuaksi äiti teki kevyt pashaa sekä kääretorttua, jonka herkullinen täyte jäi minulle mysteeriksi. Oli taas kerran vietävän hyvät ruuat, vaikka itse sanonkin :D

 

Marjukan alkupalaleivät

  • mallasleipää/makea ruisvuoka/saaristolaisleipä(hyvää tummaa makeaa ruisvuokaa saa nykyään Lidlistä)
    -voidellaan

Seos leivälle:

  • 300 g lämmin savulohta
  • omena
  • 1-2 maustekurkkua
  • 3 rkl kevytmajoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 1-2 tl piparjuuritahna
  • tilliä/ruohosipuli silppua
  • pippuria
  • (suolaa?)me ei laitettu
  • sitruunamehua

Pinnalle:

  • katkarapuja tai mätiä
  • punasipulisilppua
  • tilliä tai ruohosipulia

Pilko maustekurkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset tasaiseksi "tahnaksi". Voitele leivät ja levitä niille savulohitahnaa. Koristele ruoho- ja punasipulisilpulla sekä katkaravuilla tai mädillä. Lisäksi alkupalalautasella oli mätitahnalla koristeltu kananmunan puolikas ja sitruunalohko. Minulla ei ole ihan tarkkoja vaiheita tahnan valmistuksesta, mutta näin se varmasti kutakuinkin menee...

 

505839.jpg