Salamahaastoin taannoin Bella Vanillan Rossanan kokkaamaan jonkin ruuan jättikatkaravuista. Haastajana lupauduin tietysti kokeilemaan reseptiä ja ennen viikonloppua oli sitten aika heittää jätkikatkat pannulle. Meidänkään keittiössä ei ollut ennen kokattu mitään jättikatkoista, vaikka muualla niitä oli tullut maisteltua. Rossanan laittoi kehiin kaksikin ohjetta, joista vain toista pystyin kokeilemaan, koska en ole toistaiseksi löytänyt Kuopiosta riisipaperiarkkeja. Tein ohjeeseen muutamia muutoksia, joiden en kyllä usko ratkaisevasti vaikuttavan makuun. Käytin mm. rypsiöljyn sijaan maapähkinäöljyä ja korianterin korvasin thaibasilikalla, joka rehottaa tällä hetkellä parvekkeella vaatien pikaista käyttöä. Erittäin maukas ohje, vaikka säästelin turhaa chiliä.

1688530.jpg

Tom Rim kolmelle

  • 2rkl maapähkinäöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • paketti jättikatkarapuja
  • 2rkl kalakastiketta
  • 1rkl sokeria
  • kuivattua chilimurskaa
  • loraus vettä
  • kevätsipulin vartta
  • 10 thaibasilikan lehteä

Kuumenna öljy wokissa. Lisää silputtu valkosipuli ja sipuli. Kuullota hetki. Lisää ravut. Sekoita joukkoon kalakastike, sokeri, chilimurska ja vesi. Wokkaa nopeasti, jotta jättikatkaravut eivät sitkisty. Ripottele lopuksi wokin päälle silputtu kevätsipuli ja thaibasilika. Tarjoa riisinuudelin ja salaatin kera.

1688540.jpg

Eikö olekin aika tuuhea thaibasilika? Näin hentoisia kukkia se tekee ->

1688547.jpg