Viikonloppu kului varsin vilkkaasti Suomen pelejä jännäillessä ja mökin kevätsiivousta tehdessä. En ole mitenkään fanaattinen urheilun seuraaja, mutta jääkiekon ja jalkapallon MM-kisat tulee seurattua aika tiiviisti. Perjantaina pystytimme oikein kunnon kisastudion, vaikka isän mielestä Suomi häviää aina, jos perheen naiset asettuvat peliä katsomaan. Ennuste kävi taas perjantaina toteen, mutta myönnettäköön, että nyt hävisimme reilusti paremmalle. Pääasia, että herkkuja riitti ja naapurit saivat kuulla miten meillä kannustetaan Suomea (odottakaa vain Euroviisuja).

1568281.jpg

Kisastudiossa tarjolla perinteisiä cocktailpaloja: dippivihanneksia, viinirypäle-juusto- sekä viinirypäle-lihapullatikkuja, valkosipuli-ruissnackseja (näitä on hyvä tehdä vanhaksi menevästä leivästä), suolatikkuja, karkkia, juustoja, kirsikoita, päärynää, omenaa, puutarhamustikoita, ananasta, oliiveja, dippikastikkeita, sipsejä, patonkia ja levitettä.

Lauantaina suuntasimme möksälle siivoamaan ja saunomaan... ja tietysti grillaamaan! Näillä leveyksillä kevät on todella myöhässä, kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä. Lehdet ovat hädin tuskin silmulla ja valkovuokotkin vasta aloittelevat parasta kukintaansa.

1568313.jpg

Kevään ensimmäiseksi grilliherkuksi valitsimme souvlaki-vartaat. Lihana oli tällä kertaa broilerin rintafileetä ja porsaan sisäfileetä. Porsas oli erityisen mureaa ja rapsakkaa! Parhaan maun vartaisiin saa oikealla puuhiiligrillillä, mutta kyllä onneaan voi kokeilla muillakin masiinoilla. Tein mahdollisimman simppelin marinadin kreikkalaiseen tyyliin. Marinadiaika on vapaavalinnainen, mutta alle kolmea tuntia en suosittele.

1568346.jpg

Kreikkalainen marinadi Sohvin tapaan (n. 1,2kilolle lihaa)

  • 1 uuden sadon sipuli
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • ½ nippu timjamia
  • 2 sitruunan mehut
  • 2 sitruunan kuoret
  • n. 3-4rkl punaviinietikkaa
  • n. 1-1,5dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • porsaan sisäfileetä tai kanan rintafileetä
  • 1 vihreä paprika
  • 2 punasipulia

1568400.jpg

Silppua sipuli varsineen sekä lehtipersilja ja timjami. Sekoita kulhossa sipuli, yrtit, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Lisää sitten öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista sopiva hapokkuus ja suolaisuus. Suolaa voi jokainen ripotella myös valmiiden vartaiden päälle. Leikkaa lihoista sopivan kokoisia kuutioita, minä tykkään vähän pienemmistä vartaista. Laita lihat marinoitumaan.

Pujota lihat vartaisiin yhdessä kuutioidun punasipulin ja paprikan kera. Kasviksia ei ole tarkoitus laittaa kovin paljoa, vain makua antamaan. Grillaa vartaat rapeiksi, varo kuivattamasta vähärasvaista lihaa! Tarjoile tsatsikin ja sitruunaperunoiden kera. Jälkkäriksi oli tarjolla mansikoita, mustikoita ja vaniljakastiketta, NAMMM!!

1568443.jpg

Jatkoimme jännäilyä pelin parissa hiukan vaatimattomammissa puitteissa :D Ihan hyvin tuosta retkipömpelistä näki kiekon ja mahtavasti pelatun pronssiottelun. Hyvä Suomi!

1568519.jpg

Lauantaina oli hyvä sää siivoilla ja ilta tyyntyi oikein kauniiksi.

1568549.jpg

Toisin oli tänä aamuna... Aamulla luulimme, että ulkona sataa vettä, kun katolla ropisi siihen malliin. Vilkaisu ulos sai koko poppoon kokoamaan kamppeet vauhdilla kokoon ja niin mölkkykin jäi tänä viikonloppuna korkkaamatta.

Näkymiä mökin läheiseltä viljapellolta ja kotimatkalta autosta.

1568610.jpg

1568637.jpg