Pääsiäinen on jo ovella ja monet miettivät pääsiäismenua. Meillä ei tällä kertaa laiteta mitään ihmeempiä kotosalla, koska lähdemme viettämään äitini syntymäpäiviä risteilyn merkeissä. Katsotaan miltä Tukholma näyttää pääsiäisenä :) Pääsiäismenun yksi kohokohdista on monilla lammas ja tuhdin pääruuan jälkeen ei aina jaksa vetää mämmiä. Ehdotankin mämmin tilalle vähän kevyempää aprikoosijäätä, joka värinsä ja raikkautensa puolesta sopii hyvin pääsiäisen jälkiruuaksi. Jään kanssa voi tarjoilla erilaisia hedelmiä tai vaikkapa vadelmamelbaa. Toki jäähän voi soveltaa muitakin hedelmiä tai marjoja, itselläni on suunnitelmissa mustikkajää.

Hyvää Pääsiäistä!

1389981.jpg

Aprikoosijää neljälle

ohje: Maku-lehden sivuilta

  • 1dl sokeria
  • 2dl aprikoosien lientä
  • 2rkl sitruunamehua
  • 1prk aprikooseja
  • hedelmiä ym. tarjoiluun

Mittaa sokeri ja aprikoosiliemi kattilaan. Anna liemen kiehua hetken. Soseuta aprikoosit. Lisää sitruunamehu ja aprikoosi kattilaan. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos matalaan vuokaan, joka kestää pakastusta. Anna jäätyä puolikovaksi. Kaada seos kulhoon ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti. Levitä seos takaisin laakeaan kulhoon ja jäädytä kauttaaltaan. Nosta seos pehmenemään jääkaappiin 30 min ennen tarjoilua. Tee jäästä palloja jäätelökauhan tai kuumaan veteen upotetun lusikan avulla.