Meillä on yleensä tehty jouluna karpalokiisseliä jälkiruuaksi, mutta tänä vuonna meillä oli jotain tosi outoa sörsseliä jälkkärinä (minä en siitä erityisemmin välittänyt). Jouluruuan päätteeksi ei usein edes tee mieli jälkkäriä, joten ei minulle jäänyt pahat traumat sörsselistä. Mummi laittoi siivousreissulla mukaani karpaloita ja päätin tehdä viikonlopun jälkiruuaksi karpalokiisseliä kermavaahdolla. Oikeista karpaloista tehty kiisseli on tosi kauniin väristä, en tiedä tulisiko sama lopputulos mehusta. Sokerin määrää voi joka iikka itse säädellä ja kermavaahtoa ei saa unohtaa!

1215937.jpg

Karpalokiisseli n. 8 hengelle

  • 4dl karpaloita
  • 1l vettä
  • 1½dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4rkl perunajauhoja

Survo karpalot kattilan pohjalle. Kaada vesi marjojen päälle ja keitä survosta, kunnes kuoret vaalenevat. Siivilöi kuoret pois ja lämmitä mehu kiehuvaksi. Lisää sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Kaada perunajauhovesi ohuena norona mehun joukkoon. Anna kiisselin kuplia muutaman kerran ja nosta sitten pois liedeltä. Jos olet niin pönttö, että hurautat perunajauhoveden kerralla kiisselin sekaan ja syntyy paukkuja, voit siivilöidä paukut pois (näinhän minä en toiminut...). Jäähdytä kiisseli ja tarjoa vaniljasokerilla maustetun  kermavahdon kera.

Tulipahan opittua taas jotain uutta! Ripaus suolaa poistaa vetisen maun kiisselistä. Jes!