Tänään on lauantai ja lauantaina jokaisen kunnon kansalaisen pitäisi herkutella edes pikkaisen! Laitan teille ohjeen, joka on tosi iisi ja tarpeet saattavat löytyä ihan yllättäen kaapeista, ilman kaupassa käyntiä (ainakin soveltaen). Ohje on Tina Nordströmin uudesta keittokirjasta Tinan tapaanOlen kokeillut kirjasta jo Pastaa ja tomaattikastiketta, salamia ja pinjansiemeniä sekä Vokattua ja rommilla maustettua hedelmäsalaattia. Kirjassa on paljon loistavia ohjeita, minua houkuttaa ainakin Broilerinrinta, briejuusto ja thaiporkkanat ja Taimensashimi. Parasta kirjassa on todella herkulliset kuvat ja selkeä ohjeistus. Lisäksi pidän Tinan tyylistä yhdistellä perinteistä ja eksoottista. Tässäpä vanhojen kunnon uuniomenoiden Tinan uudistama ohje:

959530.jpg

Lämpimiä kaneli-keksitäytteisiä omenoita

  • 8 (kotimaista)omenaa
  • 8 Digestive-keksiä (tässä voisi varmasti käyttää muitakin keksejä)
  • 1dl hasselpähkinöitä (itse en laittanut allergian takia)
  • n. 150g huoneenlämpöistä voita
  • 3rkl sokeria
  • 1rkl jauhettua kanelia
  • 8 pientä kanelitankoa
  • vaaleaa siirappia (tumma käy hätätapauksessa)

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Poista omenista siemenkota ja vähän omppuakin, että saat isomman reiän täytteelle. Asettele omenat tiiviisti uunivuokaan. Murenna keksit ja pähkinät. Sekoita joukkoon voi, sokeri ja kaneli. Maista, että täyte on sopivan makeaa (Huom! Päälle tulee vielä siirappia).

Täytä omenat seoksella. Paina kuhunkin omenaan kanelitanko ja valuta päälle hieman siirappia. Nosta omenat uuniin 20-30 minuutiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.