Mikä on teidän tämän hetken suosikkiraaka-aine salaattirintamalla? Minulla ainakin vaihtelee aika paljon mitä tykkään salaattiin tunkea. Välillä olivat viikunat ja nektariinit pop, nyt näyttäisi tilaa valtaavan granaattiomena. Granaattiomena (Punica granatum) on parhaimmillaan kauniin näköinen ja mehukas salaatin piristäjä. Lisäksi olen laittanut sitä hedelmäsalaatteihin ja muihin jälkiruokiin. Huomenna ajattelin testata granaattiomena-guacamolea. Nyt postaan vinkeän makuisen alkupalasalaatin ohjeen, jonka olen keksinyt joskus aikoja sitten.

968698.jpg

Granaattiomena-halloumsalaatti

  • ½ paketti halloumia
  • 1 granaattiomena
  • ½ kurkku
  • 3rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, romainea tms.)
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Revi salaatit pediksi laakealle lautaselle. Pese ja pilko kurkku. Irrottele granaattiomenan siemenet haarukan avulla ja puhdista malto hedelmälihan vaaleista/puisista väliseinistä. Siemeniä ei kannata irrottaa valkea T-paita päällä, mehua nimittäin tirskuu väkisin ympäriinsä! Ripottele siemenet salaatin päälle. Paahda kurpitsan siemenet ja lisää myös ne salaatin päälle. Mausta salaatti öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Paloittele halloumi pieneksi ja ruskista palat nopeasti pannulla. Nosta palat salaatin päälle ja tarjoa salaatti välittömästi.